Gyurkity Péter

Kiszivárgott az iPhone 11-család

Több fontos hardveres részlet is megjelent, nagyjából összeállt a kép.

Az iPhone-okostelefonok kapcsán utoljára a jövő évi készülékek egyes jellemzőiről számoltunk be, a napokban azonban további külsős információk bukkantak fel az idei, hamarosan hivatalos úton is bemutatkozó készülékekről. A forrás több korábbi részletet cáfol, viszont már nagyjából teljes a kép az érkezőben lévő telefonokról.

A némileg hosszabb videóban többek között megemlítik, hogy az iPhone 11 család tagjai már az Apple friss processzorára épülnek, amely az A13 Bionic nevet kapta meg. Ez szokás szerint nagyobb teljesítménnyel, valamint további funkciókkal fut be, a jelek szerint 4 GB memóriára, valamint egy 256 vagy 512 GB-os belső tárolóra támaszkodva, vagyis 1 TB-os iPhone idén még nem jelenik meg – ez szintén a jövő évre marad. Azt nem tudjuk, hogy a tároló mérete az iPhone 11R esetében mekkora lesz, viszont itt még megmarad a Liquid Retina LCD-panel, amely szintén 2020-ban búcsúzik majd tőlünk. A felbontás egyelőre nem változik, viszont a cég még jobb minőséget és felhasználói élményt ígér, miközben a külsőről az elnémításért felelős fizikai gombot távolítanák el.


A mérnökök idén azon dolgoztak, hogy a Face ID még gyorsabb legyen, elérve a második generációs Touch ID sebességét. Egyes korábbi hírekben azt emelték ki, hogy a rendszer kisebb távolságon és nagyobb látószögben lesz alkalmazható, erről viszont most nem olvashatunk további részleteket. A hátoldali, négyszögletű kameramodul a csúcsmodellek esetében 3 példányt kínál majd nekünk, szuper-nagylátószöggel, valamint a 4K-videók 30 fps-en való rögzítésével, de szintén itt jelenik meg a még jobb porté üzemmód és a videó sztereó rögzítése, a frissített mikrofonok révén. A burkolat esetében némileg a Galaxy Note 10 típusra hajazó kivitel jelenne meg, szivárvány-effektussal, amely az Apple logóra is kiterjedne – a korábbi pletykákban a szürke és ezüst mellett a sötétzöld szín jelent meg a felsorolásban, de egy arany változat megjelenésére is számíthatunk.

A bemutatóra néhány héten belül sor kerül, a megjelenés szeptember második felében valósulhat meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    Még nem jelent meg termék és nem is szivárgott ki semmi. A srác rendszeresen csinál az aktuális iPhone és Apple pletykák alapján, renderelt videókkal egy összefoglalót.
  • gombabácsi #1
    úúú egy kicsit jobban le van kerekítve, meg 1mm-el vékonyabb úúúú nem semmi!!!
    XD