Berta Sándor

A Chrome-kiegészítők fele senkit nem érdekel

Hatalmas a választék kiegészítőkből, de azok jórésze senkit sem hoz lázba.

Az Extension Monitor nevű cég aktuális elemzéséből kiderült, hogy a Chrome böngészőhöz a Chrome Web Store rendszerében jelenleg elérhető 188 620 kiegészítő 50 százaléka esetében kevesebb, mint 16 telepítést jegyeztek fel.

A vállalat becslései alapján a több mint 188 000 programot összesen 1,2 milliárd alkalommal installálták. A valódi szám ennél sokkal magasabb lehet, viszont a Google nem ad felvilágosítást a több mint 10 millió felhasználóval rendelkező szoftverek ilyen jellegű számairól. Ebbe a kategóriába egyébként jelenleg csak 13 kiegészítő tartozik, köztük van a Cisco Webex Extension, a Google Translate, az Avast Online Security, az Adobe Acrobat, a Grammarly for Chrome, az Adblock Plus, a Pinterest Save Button, a Skype, az AdBlock, az Avast SafePrice, a uBlock Origin, a Honey és a Tampermonkey.

19 379 Chrome-kiegészítőt még egyetlenszer sem telepítettek, ez több mint az összes program 10 százaléka. 25 540 szoftvernek van 1-1 felhasználója, míg a 87 százalékuknál regisztráltak kevesebb, mint 1000 installációt.

Az összes Chrome-kiegészítő 8,9 százalékáért (16 718 darab) kell fizetni, azok 35 százalékát (5855) még senki sem használta. A fizetős programok közül a legtöbb alkalommal, 4 177 911-szer az IE Tabot telepítették fel. A második ebben a kategóriában a Lucidchart Diagrams, majd az anonymoX, a Gantter Project Management és Polarr Photo Editor következnek.

Az Extension Monitor legközelebb a háttérkép-piacot fogja felmérni, azután a Chrome-kiegészítők biztonságát elemzi majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #4
  Nekem nem volt soha problemam a firefox-al. Am. sok esetben az IE is jo alternativa meg most is.
  Ha atmegyek hardcore-ba akkor w3m-el csapatom. Ha csak dokumentacio miatt keresgelek. Tokeletes. Gyorsabb nincs nala. Se fapadosabb :D
 • ugh #3
  Es akkor mit hasznalsz, mert nem alternativa a firefox?
  Egy hulladek evek ota.
  Miota tobbszalusitottak par eve egy i3 alatt hasznalhatatlan.
  Az opera szinten rem gagyi.
  Androidon ott a bravebrowser, de windowson csak az edge marad.
  En is ruhellem a chrome-ot meg ugy alapvetoen az egesz google-t, es a termekeiket.
  Iszonyu karos amit muvelnek.

  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.08.08. 21:28:37
 • Macropus Rufus #2
  Chrome nalam is tilto listan van. Eszi a memoriat, lassan tolt be, stb... valamint annyira akarjak, hogy a gepemen legyen, hogy meg egy kozonseges CCleaner telepitojeben is ott figyel a Chrome telepitesi lehetosege. Nyomulnak es nagyon-nagyon akarjak, hogy feltegyem. Hat nem fogom. Regen jo volt, ma mar csak egy a sok kozul, sot vannak jobbak nala. Pl. Amik nem emesztenek fel korlatlan mennyisegu memoriat.
 • csigafi #1
  Hát az a gond ezekkel az alkalmazásokkal, kiegészítőkkel hogy java része nem jó semmire és teljesen felesleges is. Az okos telokkal is az a gond teli vannak olyan alkalmazásokkal amiket sosem fog az emberek többsége használni.
  Én nem is használom a cromot feleslegesen sok helyet foglal és nem bízok meg benne kissé agresszív is a frissítések szempontjából. Valamint neves programozok tesztelései szerint tőbb kémprogi is elvan bene dugva. Nos én hiszek nekik mert magam is tesztelgettem bár ez nem jelen semmit.