Gyurkity Péter

Jövőre jön a Galaxy Fold 2

A Samsung pedig az év vége táján frissítene az Android Q verzióra.

A dél-koreai gyártó vadonatúj hajlítható okostelefonja nem vett sikeres rajtot, itt továbbra is arra várunk, hogy a visszahívás után valóban piacra dobják a megoldást. Érkeznek azonban az információk a sorrendben második példányról, amelyet a friss Android-verzió várható átvételéről szóló hírek egészítenek ki.

Tajvani források (valószínűleg a fontos hajlítható komponenst gyártó cégek) szerint a Samsung jövőre mutatja majd be a második fejlesztést, amely minden bizonnyal a Galaxy Fold 2 nevet kapja meg. Ez már függőleges irányban lenne összehajtható, némileg az előző évtized népszerű mobiljaira emlékeztető módon, ami nem véletlen, hiszen korábban szintén felbukkantak bizonyos pletykák arról, hogy tulajdonképpen ez lenne az első Fold. A jelek szerint azonban csak a sorozat második példánya érkezik majd meg ilyen kivitelben, mégpedig valamikor 2020 folyamán, ezúttal egy egészen apró, mindössze 1 hüvelykes külső kijelzővel, ami lejjebb szoríthatja a költségeket. A 6,7 hüvelykes főpanel sorozatgyártása novemberben indulna el, hogy készen álljanak a jövő év első felében esedékes rajtra, a további részleteket azonban még nem ismerjük.

Más lapok eközben arról írnak, hogy a Samsung már készül a soron következő Android átvételére, vagyis itt az augusztus közepén-végén bemutatkozó Android Q hamarosan szintén felbukkanhat, az első körben néhány csúcskategóriás okostelefonon. Tekintettel arra, hogy a Galaxy Note 10 már a jövő hónap elején bemutatkozhat, ez a típus a megjelenés pillanatában még nem feltétlenül az új verziót futtatná, viszont a frissítésre viszonylag gyorsan sor kerülhet, ez pedig nemcsak az Android Q, de a One UI 2.0 alkalmazását is jelentené – kiemelt szempontként jelennek meg a friss generáció vadonatúj funkciói, így például a Digital Wellnes, amelynek keretein belül a „Fókusz” üzemmód is elérhetővé válik, minimalizálva a különböző értesítők zavaró, figyelemelvonó jellegét.

Azt még nem tudjuk, hogy mely további típusok kapják meg a sorrendben tizedik szoftvert, ez azonban a Note 9 és 8, valamint az S9 és S8 esetében is elérhetővé válhat – hogy azután szép lassan a középkategóriába is leszivárogjon az újítás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #1
    Várós, rohanok a boltba.