Berta Sándor

Kihajtható kijelzős okosórát tervezhet az OPPO

A kínai gyártó hatalmas képernyővel látná el a készülékeket.

Két héttel ezelőtt vált ismertté az IBM szabadalma, amely egy olyan okosórát írt le, amely különböző kijelzőmodulok segítségével okostelefonná vagy táblagéppé is átépíthető. Az eszköz akár nyolc képernyőmodullal is bővíthető, s azokat a felhasználó igénye és kedve szerint rendezheti el. Most kiderült, hogy a Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp., Ltd. is egy hasonló koncepción dolgozik. Az elképzelést ezúttal is a LetsGoDigital nevű oldal mutatta be.

A kínai gyártó tavaly a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) nyújtotta be a Wearable Electronic Device nevű szabadalmát. A leírt ötlet alapján az okosórák kijelzőfelületei egy integrált mechanizmusnak köszönhetően akár 200 százalékkal is növelhetők. Ugyanakkor az IBM elképzelésével szemben a képernyőméret nem tetszőlegesen nagyobbítható meg, hanem csupán egy irányba.

A szabadalmi dokumentumból nem volt kiolvasható a kijelző felbontása és egyelőre arról sem szivárogtak ki információk, hogy a megoldást alkalmazó első termék mikor jelenhet meg a piacon. Továbbá az is kérdéses, hogy a gyakorlatban mennyire lesz működőképes az IBM és az OPPO elgondolása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!