Berta Sándor

Megújult a Twitter

Az átdolgozott kezelőfelület egyszerűbbé teszi a navigációt a felhasználók számára.

A mikroblog megújult. A szolgáltatás az év eleje óta tesztelte az új kezelőfelületét és e szakasz során az üzemeltetők rendkívül sok visszajelzést kaptak a felhasználóktól, a javaslatokat és ötleteket pedig igyekeztek beépíteni a végleges verzióba.

Az átalakított Twitter egy oldalsávnak köszönhetően egyszerűbbé teszi a navigációt, mivel így minden fontos funkció és terület könnyebben elérhetővé válik. Ez az oldalsáv váltotta fel a korábbi navigációs sávot, amely a platform felső szélén volt megtalálható. A tagok így egyetlen kattintással hozzáférhetnek a keresőhöz, az értesítéseikhez, a közvetlen üzeneteikhez vagy a listáikhoz. Az egyik módosítás egyébként az, hogy az üzenetek menüpont immár tartalmazza az elküldött és a fogadott közvetlen üzeneteket is.

Az új kezdőoldalt úgy alakították ki, hogy a különböző területek már ne legyenek annyira háttérben, mint korábban. Eddig a felhasználóknak a profilképükre kellett kattintaniuk ahhoz, hogy hozzáférhessenek a beállításokhoz. Az összkép összeszedettebb, rendezettebb lett és a tweetek is már időrendi sorrendben jelennek meg. A beállításokon keresztül további részletek szabhatók személyre, ezek egyike az alkalmazott betűméret. A mikroblog célja az volt, hogy egységes felhasználói élményt kínáljon a különböző eszközökön és a mobilkészülékeken ugyanúgy nézzen ki, mint az asztali számítógépeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!