Spencer

Arcfelismerő szoftver notebookokhoz

Az IBM bejelentette, hogy elkezdi szállítani az új arcfelismerő szoftverét, amelyet elsősorban a ThinkPad notebook-családjához fejlesztett ki.

A cég az új szoftverénél az úgynevezett FaceIt technológiát alkalmazza. Ehhez elkezdődött a díjnyertes UltraPort kamera szállítása is, amely opcionálisan rendelhető meg a ThinPad A, T és X szériájú notebookokhoz. Az UltraPort kamera a hordozható számítógépek kijelzőjének felső részén kap helyet.

Az új IBM szoftver tulajdonképpen hasonlóan viselkedik, mint egy hagyományos képernyővédő program. A FaceIt technológiával készült szoftvernek, azonban az elsődleges célja az adatvédelem, és a hozzáférési jogosultságokat szabályozása. Mindezt nagyon felhasználóbarát módon teszi meg.

A hagyományos képernyővédő szoftverekhez hasonlóan, amíg a felhasználó nem használja a számítógépet, addig a képernyőn nem jelenik meg a munkaasztal. Ha viszont az UltraPort kamera látómezőjébe belekerül egy emberi arc, akkor azt az új szoftver elkezdi megvizsgálni. Ha egy belépésre jogosult felhasználót ismer fel, akkor visszatölti a munkaasztalt azzal a beállítással, amivel a kilépéskor befejeződött a munka.

Az arcfelismerő rendszerek még csak most kezdenek majd elterjedni, hasonlóan az ujjlenyomat vizsgáló rendszerekhez. Mindkét technológia a notebookok védelmét szolgálja, illetve mindegyik nagyon eredményes és gyors azonosítást tesz lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!