MTI

Amerikai kibertámadásokra panaszkodnak az oroszok

Oroszország ellen a legtöbb kibertámadást az Egyesült Államokból indítják - jelentette ki Nyikolaj Murasov, az orosz Komputeres Incidensek Nemzeti Komputerközpont (NKCKI) igazgatóhelyettese csütörtökön Moszkvában újságíróknak.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) által létrehozott központ helyettes vezetője szerint a támadások zömének célja az információszerzés az orosz hadi-, nukleáris és energetikai szektorról, valamint a rakétagyártásról és az államigazgatási rendszerről. Mind mondta, minden harmadik kimutatott behatolási kísérlet a hitel- és pénzügyi szféra ellen irányult.

Beszámolója szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök június 20-án megtartott élő televíziós fórumának műszaki háttere ellen öt célzott túlterheléses (DDoS) támadás indult, de ezek az eseményen nem mutatkoztak meg. A támadók egy alkalommal az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaságot (VGTRK) vették célba, négyszer pedig az elnök és a nézők közötti kommunikációs csatornákat.

Murasov azzal vádolta meg Washingtont, hogy miközben szakosított intézményei révén bevallottan dominanciára törekszik a globális telekommunikációs térben, gátolja annak intézményes megakadályozását, hogy az informatikai fegyverek a "rossz fiúkhoz" kerüljenek. Kifogásolta, hogy az amerikai fél a kiberincidensek nyílt és minden érdekelt fél bevonásával történő kivizsgálása helyett - megítélése szerint - egyoldalú politikai vádaskodásokra használja fel őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ugh #3
  Persze hogy nem.
  Csak a sajtoban ez ugy van lehozva (nem szo szerint, de a lenyeg ez):
  A rohadek oroszok kibertamadasokat hajtanak vegre az usa ellen.
  Az usa kibertamadasokat hajt vegre a rohadek oroszok ellen.
  Erzed a dolog pikanteriajat ugye?
  Vagy mashogy.
  Amit szabad akar meg a szovetsegesei ellen az usanak nem szabad meg az "ellensegei" ellen sem az oroszoknak.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.07.07. 16:40:11
 • ostoros #2
  Nem egy évtizede zajlik. Már a szovjetunió ellen is követett el a CIA kiber támadást, egy olajvezetéknél robbanást okozva ezzel.
 • Ellaberin #1
  Azt meg szerintem senki sem gondolja, hogy a putin emberei nem pont ugyan ezt csinálják szakmányban. A kiberháború már kb. egy évtizede zajlik és most kezdenek ujjal mutogatni, megmosolyogtató.