MTI

Orosz hackerek 2016-ban hozzáfértek Florida két választói adatbázisához

Orosz hackerek a 2016-os választások idején hozzáfértek Florida két választói adatbázisához - jelentette ki egy sajtókonferencián Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója.

A kormányzó ugyanakkor hangsúlyozta: a hackerek nem manipuláltak egyetlen adatot sem és a választásokat nem kompromittálták. DeSantis azt követőn tartott erről sajtótájékoztatót Tallahassee-ben - Florida fővárosában -, hogy pénteken a szövetségi belbiztonsági minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) részletesen tájékoztatta a hackertámadásokról a floridai hatóságokat. Sajtótájékoztatóján Ron DeSantis leszögezte: megállapodást írt alá az FBI illetékeseivel arról, hogy nem hozzák nyilvánosságra az érintett megyék nevét. Ezeket a megyéket ugyanakkor tájékoztatták a történtekről.

"Egyelőre megpróbáljuk feltérképezni, hogy a korábbi floridai adminisztrációból kinek volt tudomása a hackertámadásokról" - mondta DeSantis. Hozzátette: a korábbi kormányzó, a szintén republikánus Rick Scott - aki jelenleg a szövetségi szenátus tagja - nem tudott a beavatkozási kísérletekről. A volt kormányzó szóvivője, Chris Hartline megerősítette, hogy Rick Scott valóban nem tudott a hackertámadásokról, és az FBI szerdán tájékoztatja őt részletesen a történtekről.

Marco Rubio floridai republikánus szenátor már egy áprilisi interjújában arról beszélt, hogy orosz hackerek támadásokat intéztek floridai választási irodák számítógépes rendszerei ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandeeeeee #2
    Nem bírnak a libsik veszíteni. A Müller jelentés egyértelműen kimondta, hogy a demokraták 3 éven keresztül össze-vissza hazudoztak, és kampányoltak Trump ellen. Senki sem érti, hogy a sg.hu-nak miért kell átvennie egy ekkora fake newst????????
  • sad1976 #1
    meddig bőgnek még a vereségük miatt? mindjárt itt a kövi választás. olyanok ezek mint a hazai "ellenzék"
    Utoljára szerkesztette: sad1976, 2019.05.15. 16:17:24