Berta Sándor

Már kastélyok is elérhetők az Airbnb-n

A lakásmegosztó portál használói már akár kastélyokban vagy luxusingatlanokban is eltölthetnek egy vagy több éjszakát.

Az Airbnb-n az olcsóbb szállások mellett az elmúlt években megjelentek a drága ajánlatok is, amelyek az Airbnb Luxe kategórián keresztül érhetők el. Van például olyan francia kastély, amelyben egyetlen éjszaka 17 000 dollárba kerül, de emellett akadnak luxuslakások és meghitt alpesi kunyhók is.

A luxusszálláshelyek már 2017 óta jelen vannak a lakásmegosztó platform kínálatában, akkor vásárolta fel ugyanis a társaság a Luxury Retreats nevű szolgáltatást. A tranzakciót továbbiak követték, például márciusban a HotelTonight nevű oldal megvétele. S ezzel párhuzamosan a vállalat kiépítette a termékpalettáját is, így bárki lefoglalhat nem csupán szálláshelyeket, de kirándulásokat, utazásokat is. Az utóbbiak akár egy hétig is tarthatnak és sokkal nagyobb élményt kínálnak, mint egy egyszerű városnézés.

Arra, hogy mennyire nagyok a kontrasztok az Airbnb-n elérhető ajánlatok között egy május közepén ismertté vált eset világított rá. Amszterdamban csalók két hajókonténert helyeztek el illegális módon egy járdán, majd az átalakított tárolókat turistáknak szánt hálóhelyekként meghirdették az Airbnb-n éjszakánként 134 euróért. Mindegyik konténerben volt három ágy, egy asztal és egy vécé. A lakásmegosztó oldalon ugyanakkor nem volt feltüntetve az, hogy a hálóhelyek konténerekben vannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!