Berta Sándor

Fellebbezett 1,49 milliárd eurós büntetése ellen a Google

Az óriáscég úgy döntött, ahogy arra számítani lehetett.

Március végén 1,49 milliárd euró büntetést szabott ki a vállalatra az Európai Bizottság. Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos azt nyilatkozta, hogy a vizsgálataik alapján a Google visszaélt a piaci fölényével és domináns helyzetével. A társaság megsértette a közösség trösztellenes szabályait azáltal, hogy számos korlátozó záradékot foglalt bele a különböző weboldalakkal megkötött szerződéseibe, amelyek megakadályozták ezeken a rivális társaságok hirdetőinek megjelentetését.

Nos, a Google nem volt hajlandó beletörődni a döntésbe és fellebbezést nyújtott be az Európai Unió Bíróságánál - erről számolt be a The Telegraph és a CNBC. Az egyik fő érv az lehet, hogy az óriáscég már 2016-ban leállította a vitatott és támadott AdSense szolgáltatását. De előtte tíz éven át az AdSense működött és komoly vitákat generált, egyúttal jelentős mértékű bevételkiesést okozhatott a vetélytársaknak.

A Google a CNBC-nek megerősítette, hogy valóban benyújtotta a fellebbezést. Az Európai Bizottság egyik szóvivője pedig azt hangsúlyozta, hogy a bíróság előtt is meg fogják védeni a döntésüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!