Gyurkity Péter

Strapabíró telefont dob piacra a Samsung

Hosszabb szünet után jön a készülék, miközben a gyártó új szerződést írt alá a Google-lel.

A Samsung háza táján több olyan készüléket láttunk már, amelyet kifejezetten az aktív életet élőknek, valamint az erős külső védelmet előnyben részesítőknek szántak, most pedig egy kissé elhanyagolt sorozat kapja meg friss tagját. Fejlesztik ugyanis az Xcover-család soron következő példányát, amely még idén felbukkanhat az európai piacon.

Utoljára még 2013-ban adtunk hírt ezen család új tagjáról, azóta azonban a gyártó kétévente rántotta le a leplet a következő generáció képviselőjéről. Ennek megfelelően 2015-ben mutatkozott be az Xcover 3, 2017-ben pedig az Xcover 4 vált elérhetővé. A most közzétett külsős beszámoló szerint idén azonban nem az Xcover 5, hanem az Xcover 4S jelenik majd meg, ez a típus pedig máris felbukkant egy holland forgalmazó internetes oldalán, bár a pontos specifikáció és az ehhez mellékelt képek egyelőre nem állnak rendelkezésünkre. A név arra utal, hogy kisebb módosításokra számíthatunk, a fókuszban pedig az izmos hardver helyett ezúttal is az erős burkolat lesz, míg a hivatalos ár 250 euró lesz – ezért 3 GB RAM-ot és az Android 9 Pie által nyújtott funkciókat kapnánk meg.

A céggel kapcsolatban egy másik hír is napvilágot látott, eszerint pedig aláírták a Google által komoly kitételként (követelményként) kezelt MADA-szerződés friss változatát. Ez azért számít érdekes lépésnek, mert az európai illetékesek többek között éppen emiatt sújtották komoly (4,3 milliárdos) bírsággal a szoftveres óriást, hiszen ezen szerződésekben mindig kikötik, hogy az adott gyártónak előnyben kell részesítenie a Google saját alkalmazásait és szolgáltatásait (legyen szó a kijelző felső részén megjelenő keresési sávról, vagy akár az online szolgáltatásokra hivatkozó ikon pontos elhelyezéséről). A Samsung szerint a stabil kollaboráció jegyében írták alá az új dokumentumot, amit valószínűleg a Huawei kapcsán zajló összetűzés is megindokolt.

A dél-koreai cég lehet ugyanis az egyik fő nyertese a kínai rivális elleni lépéseknek, hiszen ők fedhetik le a piacot saját megoldásaikkal, amennyiben valóban eldurvul a helyzet az amerikai fél és a kínai gyártó között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!