Berta Sándor

Össze­hajtható laptopot dob piacra a Lenovo

A kínai óriáscég az első számítógép-gyártó, amely bemutatta a kategóriába tartozó prototípusát.

A Lenovo az Accelerate nevű házi konferenciáján prezentálta a legújabb koncepcióját, amely egyelőre csak prototípus szintjén érhető el. Annyit lehet tudni, hogy az eszköz végleges verziója a ThinkPad X1 termékcsalád tagja lesz, s elsősorban a professzionális és az üzleti felhasználóknak készül. A ThinkPad márkanév a legmagasabb minőség és megbízhatóság jelzője a Lenovónál.

A bemutatott prototípuson a Windows 10 futott, míg a végleges változat operációs rendszere "Windows alapú" lesz. A The Verge és a CNET értesülései alapján a processzort az Intel fogja szállítani, az üzemidő pedig akár a teljes napot lefedi majd. A beépített, 4:3 képarányú 2K OLED-képernyőt az LG és a Lenovo közösen fejlesztette ki.


A teljesen kinyitott kijelző 13,3 hüvelykes lesz, míg összehajtott állapotban 9,6 hüvelykes. A teljes képernyőfelület ugyanakkor csak a táblagép üzemmódban lesz elérhető, a notebook üzemmódban a kijelző alját a virtuális billentyűzet fogja elfoglalni. A szöveg- és adatbevitelre virtuális billentyűzetet, Wacom Pen digitális tollat vagy egy Bluetooth-klaviatúrát vehetnek majd igénybe a felhasználók. A Lenovo elvileg a csomagba mellékelni fog egy megfelelő billentyűzetet.

Az óriáscég különböző alkalmazási területeket nevezett meg. Így a készülék reggel az ágyban digitális könyv, a konyhában a hírek elolvasására szolgáló táblagép, a tömegközlekedés során notebook, az irodában egy monitorral kiegészítve munkagép, míg az egyeztetéseken digitális toll-támogatással ellátott táblagép lehet. Az eszközt ellátják beépített hangszóróval, kamerával, USB Typ-C csatlakozóval, hangerő-szabályozóval és a ki-, illetve bekapcsológombbal. A végleges termék 2020-ban kerülhet a piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Valojaban osszehajthato tablet. A kulonbseg a Samsung fele megoldassal szemben, hogy itt a kijelzo befele hajlik, azaz osszecsukva vedett, kinyitva pedig felfekszik a lapos hatlapokra. Felig kinyitva pedig ne nyomkodjuk az ives reszt, mert ugy fog torni, mint a Samsung fele.

    Azoknak jo, akik tobbnyire csak egy tabletet igenyelnek, de neha gepelniuk is kell. Az utobbihoz kenyelmesebb az L alaku elrendezes, mint a feltamasztott tablethez fizikai billentyuzetet cipelni. A legtobb fiatal kreativnak ez boven eleg a napi munkahoz is.
  • NEXUS6 #2
    Összehajtható laptop?
    De hiszen mindegyik az, ma is!
    XD
  • CairoJack #1
    Ebben a formában baromság.