Gyurkity Péter

Érkezőben van az iPhone XE

Ez lehet az Apple második kisebb, egyértelműen olcsóbb megoldása.

Az Apple évekkel ezelőtt dobta piacra az iPhone SE típust, amely szakított a hagyományokkal, valamint a jó ideje tartó erős trenddel, ugyanis egy jóval kisebb kijelzőt kínált a felhasználóknak, érzékelhetően alacsonyabb áron, ami egyáltalán nem jellemző a cégre. A telefon tavaly búcsúzott végleg el, eközben azóta visszatérő témának számított a soron következő változat esetleges felbukkanása, amihez a jelek szerint csak most vagyunk igazán közel.

Az iPhone SE 2 ugyan soha nem jelent meg, egy külső forrás szerint azonban az Apple már dolgozik a közvetlen utódon, amely ehelyett az iPhone XE névre hallgat. Ők egy saját, megbízhatónak vélt informátorra hivatkoznak, aki állítólag a Foxconn indiai üzeméhez közel helyezkedik el, innen származik a hír, miszerint már készülőben van az új típus, amely egészen pontosan egy 4,8 hüvelykes OLED-érintőképernyővel, az iPhone XS-hez nagyon hasonló külsővel, előlapi bevágással, valamint a Face ID támogatásával vonzaná a vékonyabb pénztárcájú felhasználókat. A hátoldal ezúttal nem üvegből készülne, itt ugyanis az alumínium burkolatra esett a választás, ami viszont egyben rögtön kizárja a vezetéknélküli töltés támogatásának lehetőségét.

A hátoldalon egyetlen, ezúttal 12 megapixeles kamerát helyeznének el, f/1.8-as rekesszel. A teljesítményről az A12 Bionic chip gondoskodna, ezzel tehát nem adnák nagyon lejjebb, az viszont mindenképpen érdekes, hogy a telefon Indiában, a szintén az Apple partnereként együttműködő Wistron telephelyén készülne, dacára annak, hogy a forrás inkább a Foxconnhoz áll közelebb. Mégis, tekintettel arra, hogy más hírek szerint ez utóbbi cég szintén Indiában gyártaná le a csúcskategóriás példányokat, a mostani beszámolót nem kukázhatjuk rögtön, könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az értesülés végül mégis beigazolódik – már amennyiben a cég illetékesei elszánják magukat a szerényebb változat piacra dobására.

Az iPhone XE valamikor az idei évben mutatkozhat be, erről természetesen mi is hírt adunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!