Berta Sándor

Érkezhet az AirPods 2

A második generációs vezeték nélküli fülhallgatókat a hónap végén jelentheti be az Apple.

Az Applesfera nevű oldal írt arról, hogy az AirPods 2 hivatalos bemutatására a március 25-én rendezendő Apple-esemény keretében kerülhet sor. Az új eszközök akár már néhány nappal később megjelenhetnek a boltokban. A kiszivárgott információk alapján március 29-től lehet számítani az első kiszállításokra. Persze könnyen előfordulhat az is, hogy az Apple végül nem az AirPods második generációját mutatja majd be, hanem az első generációs vezeték nélküli fülhallgató töltőtokját. Amennyiben pedig ez az utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor az AirPods 2 bejelentését és piacra dobását őszre halaszthatják.

Mindenesetre az új AirPods 2 a dizájnját tekintve nem fog alapvetően megváltozni, de kényelmesebb lesz a viselete. Felmerült egy fekete és egy szürke színváltozat piacra dobása is, továbbá az, hogy a csomag része lesz a vezeték nélküli töltést biztosító tok. Számos fitneszfunkciót és a "Hey Siri" parancsot integrálnák az új modellbe, valamint hosszabb akkumulátoros üzemidővel rendelkezne. Az pedig már szinte biztosnak tűnik, hogy az új kiadásban lesz Bluetooth 5.0-támogatás és egy új W-chip.

Az almás cég ügyeiben jól informáltnak számító Ming-Chi Kuo már tavaly decemberben azt prognosztizálta, hogy az első új Apple AirPods készülékek 2019 elején kerülhetnek a piacra, míg a további modellek és a fontos új funkciók csak 2020-ban. A töltőfunkció mellett az új eszközök Bluetooth 5.0-támogatással és egy új W-sorozatú chippel fognak rendelkezni. Az AirPods gazdasági szempontból siker, de technikailag kiforratlan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #50
    Kvp-től már láttunk hasonló "elhivatottságot" depthmap alapú 3d vel kapcsolatban is amit hasonlóan fenntartásokkal lehet kezelni. :D
  • Sir Cryalot #49
    Ar szemüvegbe elhiszem hogy lehet korrekt dolgot rakni, de főleg azért mert több komponensnek jut hely.

    De ez az airpod méret biztos hogy pengeél.
  • Tetsuo #48
    Na ne mond már, hogy egy fejhallgatóba épített, miniatürizált DAC vagy erősítő felveszi a versenyt egy normális különállóval. :-/
    Az analóg kábel pedig minimális zajt szed össze az ócskább erősítőhöz viszonyítva.
    Én kipróbáltam a hangugárzókon lévő DAC-ot és botrányosnak találtam, az erősítő viszont abba van beépítve, amit kénytelen voltam elfogadni, illetve ami azért nem feltétlenül jelent akkora kompromisszumot.
  • Sir Cryalot #47
    Lássunk már mérve egy ilyen órajellel, dsp-vel + konverterrel, erősítővel, táppal, meg egyebekkel összetokozott dolgot...

    P.s.: Fülhallgatókban évek óta próbálnask szimmetrikus kábelezést eladni "a sok felszedett zaj miatt" , sikertelenül...

    Kár volt hangminőségre kihegyezni a hszt, hacsak nem Don quixote megidézése volt a cél :D.
  • kvp #46
    "Ezt nem értem. A Beyerdynamic is zaj mentes és (Hála Istennek) nincs a fülemen a DAC meg ez erősítő."

    Analog fulesnel a fulhallgato es az erosito kozott kabel van, ami egyreszt ossze tud szedni mindenfele zajt, masreszt van ellenallasa es atviteli karakterisztikaja, ami a vezetek oregedesevel romlik. Amikor a simitott tap es a digitalis jel kozvetlenul megy be a fulesbe, akkor a kabel mint zaj es torzulas forras kiesik es a dac+erosito chip (a fuleshez valo kb. 3 rizsszem) kozvetlenul hajtja a hozza parositott hangszorot, idealis esetben egy arnyekolt burkolat alatt. Igy teljesen zajmentes a rendszer es a direkt orajel szinkron miatt nem csuszhat szet a hang a csatornak kozott.

    Ugyanez a megoldas egyebkent jo hangszorokhoz is, ekkor minden hangsugarzonak van sajat dac-ja, sajat erositovel (nagyobb teljesitmenyuek) es csak a tomoritetlen digitalis jelet + a szurt DC tapot kell odavinni mindegyikhez. A megoldasbol letezik egyebkent mikrofon is, headset-ekhez, ami semmilyen analog zajt nem tud osszeszedni, mivel a mikrofon mechanikaja be van epitve az adc chipbe, ami be van tokozva egy arnyekolt femdobozba. Mar csak a digitalis jel jon ki belole. A digitalis jel hatalmas elonye, hogy ha a kabelek nem tokeletesen arnyekoltak vagy hasznalodnak a mozgatas miatt (fulesnel ez alap), akkor sem romlik fokozatosan a hangminoseg, amig maga a digitalis jel ertelmezheto marad a masik oldalon. Egyszerubb es olcsobb igy atlagos digitalis komponensekbol kismeretu es nagyon jo minosegu hangrendszereket kesziteni, mivel az egyetlen analog alkatreszek a hangszorok es az analog jel utja csak max. par mm a tekercsekig.

    ps: A technologia azert fejlodik mostanaban, mert most mar megoldhato, hogy tenyleg ne legyen analog utvonal es dedikalt DAC/ADC aramkor a legtobb telefonon, hanem csak a digitalis jelek utaznak a kozponti chip, a mikrofonok, a hangszorok es a kulso csatlakozok kozott. Igy sokkal kisebb, olcsobb es a elektronikus zajokra erzeketlen keszulekek keszithetoek. Ehhez persze sajnos eloszor el kellett tunnie az analog jack-nek.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2019.03.11. 10:20:39
  • Tikal #45
    Miattuk fogja megemelni a Xiaomi az órái árát, a telefonjai árát meg az Apple miatt ;)
  • M2 #44
    Persze, mert a Garmin egy nonprofit szervezet, amit csak azért hozott létre Terézanya, hogy részedre ingyen órákat gyárthassanak. Csak egy iqnulla sznob szophatja be ennyire egy cég marketingjét.
    Van egy-két jó termékük, de a nagy részük túlárazott ipari hulladék, még rosszabb, mint az Apple.
  • M2 #43
    Több mint fele a sznobok igazi kedvenc márkája, de ezen már meg sem lepődök veled kapcsolatban. Például a Ferrari, mint igazi minőség, beszarok!
  • ostoros #42
    Az igen. Koldusok. És tényleg nem vagy apple fanboy, aki csak azért veszi a szart, mert drága.

    https://www.youtube.com/watch?v=MzmHGQecQco
    Ez itt rólad szól.
  • Tikal #41
    Nem adnak nemzetközi garanciát, mert akkor a hazai Garmin megjavítaná a külföldön vett órámat, de nem teszi :( Már írtam korábban, erre még fel is hívták a figyelmem mikor megvettem.

    "Garanciális és garancián túli ügyintézést kizárólag a Navi-Gate Kft. kereskedelmi hálózatán keresztül értékesített készülékekre vállalunk!"
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.03.10. 13:33:29