Berta Sándor

Virginiában lesz az Amazon új központja

A döntésben komoly szerepet játszott, hogy a nyertes település komoly támogatásokat ígért a kereskedelmi platformnak.

Az Amazon az Arlington megyében (Virginia) lévő Crystal Cityben építi fel az új központját. A település Washington, D.C. egyik elővárosának számít és a Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülőtér mellett található.

A döntés jelentős mértékben annak köszönhető, hogy az Arlington megyei tanács a múlt hét végén egyhangúan szavazott meg egy 23 millió dolláros támogatást a társaság számára. Emellett - korábban - Virginia állam 750 millió dolláros támogatást ítélt meg az Amazonnak. A megye döntése egyébként egyáltalán nem tetszett a helyi lakosoknak. A The Washington Post értesülései alapján a megyei tanács ülése indulatoktól nem mentesen zajlott, emiatt azt többször is meg kellett szakítani. A tanács épülete előtt civilek tüntettek és azt kiabálták, hogy ami történik, az szégyen.

A tervek szerint az új centrumban a következő 12 évben legalább 25 000 új alkalmazott dolgozik majd. Mindez jó üzlet Arlington megye számára, amely azt reméli, hogy minden egyes támogatásként odaítélt 1 dollárért cserébe 14 dollár adóbevételre tehet szert. A projektet ellenzők viszont úgy vélték, hogy az Amazonnak nincs szüksége támogatásokra. Emellett attól tartottak, hogy a beruházás miatt nőhetnek az ingatlanbérleti díjak, ami még nehezebb helyzetbe hozhatja az alacsony keresetűeket. De felmerült olyan aggály is, hogy túlzsúfoltakká válhatnak az iskolák és nőhet a forgalom.

A vállalat eredetileg New Yorkban hozta volna létre a második központját, de februárban meggondolta magát, mert a metropoliszban komoly tiltakozások kezdődtek a tervezett beruházás ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    Van egy kis felreertesa a cikkben. A dontes nem most szuletett, es semmi koze a New Yorki donteshez.
    Mind Virginia, mind New York az eredeti "nyertesek" kozott van, mind2 helyen kozpontot terveztek nyitni. De New York eseten meggondoltak magukat, mig Virginia eseten nem.

    Arra pedig hogy a New Yorki kozpont torlese kovetkezteben a Virginiai lesz-e ketszer akkora, vagy mashol keresnek uj helyet, vagy hagyjak az egeszet a fenebe, a cikk nem ter ki...
    Pedig ez lenne a hir, mert amit a cikk ir azt mar eddig is mind tudtuk...