Berta Sándor

Új áruházláncot hozna létre az Amazon

A társaság további szupermarketeket nyitna - egyelőre a tengerentúlon.

Az Amazon 2017 júniusában vásárolta meg 13,7 milliárd dollárért a Whole Foods Market nevű bioélelmiszereket árusító áruházláncot és ezzel pillanatok alatt az Amerikai Egyesült Államok élelmiszerpiacának egyik fontos szereplőjévé vált. A szupermarketekbe a társaság integrálni akarja az Amazon Go rendszerének a technológiáját.

Most ismertté vált, hogy a Whole Foods Market után az Amazon egy második üzlethálózatot is létrehozna az Amerikai Egyesült Államokban. Az új boltokban a Whole Foods Markethez képest olcsóbb lenne az élelmiszer, s a kínálatban szerepelnének egészségügyi és kozmetikai termékek is. A The Wall Street Journal azt írta, hogy az új áruházak függetlenek lesznek a Whole Foods Markettől. Az első szupermarketet az esztendő végén nyitnák meg Los Angelesben. Az óriáscég ezután további üzleteket hozna létre San Franciscóban, Chicagóban, Washington D.C.-ben és Seattle városában. A projekt első szakaszában az óriáscég 12 boltot alakítana ki.

A távlati tervei között szerepel regionális áruházhálózatok felvásárlása és utána azok integrálása az Amazon kínálatába. Az új szupermarketek területe kisebb lenne az Amerikai Egyesült Államokban megszokottnál, 5500 négyzetméter helyett csupán 3250 négyzetméter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #1
    Kivancsi vagyok mikor fog keresztulmenni az elso troszt-ellenes per, es daraboljak fel az Amazont...