Gyurkity Péter

Teljes billentyűzettel jön egy androidos telefon

Új induló dobja piacra az érdekes megoldást, amely vegyes hardvert kapott.

A jelek szerint nincs mindenki megelégedve az okostelefonok piacának jelenlegi irányával és a fő trenddel, ugyanis időről-időre láthatunk egy-egy olyan elemet, amely a korábbi évtized megoldásaira emlékeztet. Ezek közé tartozik az F(x)tec Pro1, amely egy kicsúsztatható, teljes billentyűzetet kapott, amely a ma már megszokott, meglehetősen nagy méretű kijelzőhöz csatlakozik, ellentétben a korábbi hasonló fejlesztésekkel.

A készülék, amely már most előrendelhető, érdekes módon a Snapdragon 835 chip erejére támaszkodik, ami nem nevezhető frissnek és a csúcskategóriába illőnek. Mégis, a memória mérete már 6 GB, a belső tároló kapacitása pedig alapesetben is 128 GB, vagyis ezzel nem lesz különösebb gondunk. A kereken 6 hüvelykes AMOLED-panel nagyjából a teljes előlapot lefedi, ez a 2160 x 1080 pixel felbontást támogatja, a kijelző azonban felcsúsztatható, mögötte pedig egy teljes, 64 fizikai gombból álló billentyűzet bukkan elő, amely nyilván a kényelmesebb és hatékonyabb pötyögést hivatott lehetővé tenni számunkra. Az üzemidőről egy 3200 mAh-s akkumulátor gondoskodik, de emellett a többi részlet is napvilágra került.

A képkészítési funkciót a hátoldalon egy 12 és 5 megapixeles példányból álló iker-kamera, az előlapon pedig annak 8 megapixeles társa biztosítja. A dual-SIM opció támogatása természetesen megoldott, mint ahogy a GSM és a CDMA is jelen van, hogy az észak-amerikai felhasználókat is megfelelően kiszolgálják (bár az újabb generációk esetében már nincs jelen hasonló eltérés, az ottani szolgáltatók legfeljebb eltérő frekvenciasávokat alkalmaznak). Az ujjlenyomat-olvasó a készülék oldalán kapott helyet, a microSD-bővítés lehetséges, a feltöltést pedig USB Type-C révén oldhatjuk meg. Az ár 649 dollár, ami nem túl kedvező, de talán lesz kellő érdeklődés azon felhasználók részéről, akik számára fontos a gépelés.

A cég egyébként eredetileg billentyűzet-kiegészítők fejlesztésére szakosodott a MotoMod-programon belül, ebből fejlődött ki a saját projekt. Szerintük ez a funkció még mindig kellően hasznos, meglátjuk, hogy ezt a vásárlók is így gondolják-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AnnieC #5
    Tegyük hozzá, hogy Európában 650 EUR + szállítás, szóval bőven 200 ezer Ft felett lesz. Az ár még így se annyira vészes, ahhoz képest, hogy a BB Key2 gyengébb hardverrel nem volt olcsóbb megjelenésekor.
    Az előrendelőknek adnak tokot és fülhallgatót is ajándékba, de még várok egy kicsit, pedig már rég várok valami hasonlóra. Anno a Moto Z-t is azért vettem, amikor telefont kellett cserélnem mert láttam, hogy készül hozzá a billentyűzet, amiből aztán nagyrészt a Lenovo/Motorola hülyesége miatt nem lett semmi sajnos.
  • Macropus Rufus #4
    hmm. BB már évtizeddel ezelőtt ilyet gyártott. Sokkal jobb qwertz fizikai mint a virtuális.
    Sokkal gyorsabban lehet írni, jobban használható.
  • SanMaster #3
    Szánalmas szerző, talán egy olyan képet kellett volna a cikkhez csatolni, amin látszik a billentyű... Szerencsétlen!
  • Fefy #2
    Esetleg nem lehett volna ezt a képet berakni?
    https://www.fxtec.com/wp-content/uploads/2019/02/Fxtec-Pro1-Banner-Section.jpg

    Ha már úgyis a fizikai billentyűzetről volt szó.

    Szerk: esetleg ezt: https://www.fxtec.com/wp-content/uploads/2019/02/Fxtec-Pro1-Banner-Section.jpg
    Utoljára szerkesztette: Fefy, 2019.03.06. 09:53:49
  • subotal #1
    "Teljes billentyűzettel jön egy androidos telefon" hangzik a cím.
    Erre a képen pont nem mutatják!
    SG...