Berta Sándor

Mellénnyel védi munkatársait a robotoktól az Amazon

Miután a vállalatnál sok helyen dolgoznak gépek, ezért szükségessé váltak bizonyos óvintézkedések.

Az Amazon kifejlesztett egy Robotic Tech Vest nevű különleges elektronikus védőmellényt azon munkatársai számára, akik a raktáraiban alkalmazott robotokat tartják karban és akik éppen ezért rendszeresen veszélyes helyzetekbe kerülnek. Ilyen szituáció például, amikor a gépek összeütköznek az emberekkel.

A mellénybe beépített szenzorok gondoskodnak arról, hogy a viselő közelében lévő robotok, amint nagy távolságból észlelik az illetőt, automatikusan lefékeznek, illetve megváltoztatják a haladási irányukat vagy egyszerűen egy nagy kört leírva kikerülik. A gépek minden ilyen esetben kikerülendő akadályként azonosítják az érintett személyeket. Minderről Brad Porter, az Amazon Robotics alelnöke nyilatkozott. Az óriáscég állítása szerint a védőmellényeket eddig már több mint egymillió alkalommal aktiválták és azok csupán egy olyan intézkedést jelentenek, amellyel az alkalmazottak biztonságát növelik.

Tavaly decemberben robot okozott balesetet az Amazon New Jersey államban lévő egyik raktárában, amikor véletlenül megsemmisített egy medveriasztó sprayt, amelynek alapanyaga kapszaicin volt. Az eset miatt a társaság 24 munkavállalóját kellett kórházba szállítani, 30 dolgozóját pedig a helyszínen látták el a mentők. Az egyik sérült kritikus állapotban volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #3
    Hát jah mert persze az ember nem hibázik, nem bambulhat el és nem mehet neki a robotoknak igaz? Tehát ok hogy az embert védeni kell de én szeretem a robotokat is :-)
  • muerte2 #2
    Hat ha a medveriasztora teszik. :D
  • barret #1
    Sokat segített volna a mellény :D