Berta Sándor

New Yorkban épít campust az Alphabet

A Google anyavállalata Manhattanben hozza létre az új létesítményét.

Ruth Porat, az Alphabet pénzügyi vezetője jelentette be, hogy Manhattan West Village kerületében alakítják ki több mint egymilliárd dollárból a több mint 1,7 millió négyzetláb alapterületű Google Hudson Square campust. A menedzser által közölt információk alapján a hivatalos átadásra 2020-ban kerül majd sor és a campus létrehozását többek között úgy valósítják meg, hogy nagy irodaépületeket fognak kibérelni.

Az Alphabet jelenleg 7000 embert foglalkoztat New Yorkban, akik 50 nyelvet beszélnek, s a kereső-, a hirdetési, a térkép-, a YouTube-, a felhő-, a műszaki infrastrukturális, az értékesítési, a partnerkapcsolati és a kutatási részlegeken dolgoznak. Amint arra Ruth Porat rámutatott, az Amerikai Egyesült Államok keleti partján lévő metropoliszban dolgozók száma a következő tíz esztendő során a kétszeresére nőhet. A döntés azzal indokolta a társaság, hogy a New York továbbra is a sokoldalú világklasszis tehetségek nagyszerű forrása. Az Alphabet az idén új irodákat és adatközpontokat nyitott Detroitban, Boulderben, Los Angelesben, Tennesseeben és Alabamában, de a terjeszkedést tovább folytatja.

November végén derült ki, hogy a Google egymilliárd dollárért épít új campust Mountain View területén. A megvásárolt kereskedelmi telken az elképzelések alapján több ezer munkatárs számára hoznának létre irodaépületeket. A társaság a kiválasztott területnek korábban a főbérlője volt. A terület neve Shoreline Technology Park és még nagyobb is, mint az amerikai vállalat központjának számító Googleplex, amely az új campustól nyugatra található. Egy másik szomszédos telken a Google egy további campust is épít, ott napelemes tetők és sátrak találhatók. Korábban a konszern 2,4 milliárd dollárért megvette Manhattanben a Chelsea Marketet. Az óriáscég csak az elmúlt két évben legalább 2,83 milliárd dollárt költött arra, hogy Mountain View, San Jose és Sunnyvale területén üzleti ingatlanokat vásároljon meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!