Berta Sándor

Egymilliárd dollárért épít új campust a Google

A webes óriáscég Mountain View területén találta meg az ideális új létesítményét.

A megvásárolt kereskedelmi telken az elképzelések alapján több ezer munkatárs számára hoznának létre irodaépületeket. A társaság a kiválasztott területnek korábban a főbérlője volt. A terület neve Shoreline Technology Park és még nagyobb is, mint az amerikai társaság központjának számító Googleplex, amely az új campustól nyugatra található. A két terület egyébként szomszédos egymással. Egy másik szomszédos telken a Google egy további campust is épít, ott napelemes tetők és sátrak találhatók.

A Google tranzakciója az idei esztendő eddigi legnagyobb ingatlanüzlete San Francisco környékén. Korábban ugyanis a vállalat már sikeresen nyélbe ütötte az Amerikai Egyesült Államok idei legnagyobb ingatlanüzletét, amikor 2,4 milliárd dollárért megvette Manhattanben a Jamestown nevű német-amerikai befektetőcégtől a Chelsea Marketet. Ott egyébként korábban szintén sok területet bérelt a Google.

A The Mercury News értesülései alapján a vállalat csak az elmúlt két évben legalább 2,83 milliárd dollárt költött arra, hogy Mountain View, San Jose és Sunnyvale területén üzleti ingatlanokat vásároljon meg. A Shoreline Technology Parkban jelenleg több mint 12 épület található, míg az összterület 2,25 millió négyzetméter. A mostani üzletnek köszönhetően a Google kereken 700 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, hiszen a terület értékét az év közepén még csupán 370 millió dollárra becsülték. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a társaság jobban be akarja-e építeni a parkot, mindenesetre ehhez lenne elegendő hely.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!