Gyurkity Péter

Erős hardvert kap az új csúcs-Motorola

A telefon az 5G-t is támogatja majd, ám egyelőre csak kiegészítő révén.

A Lenovo háza tájáról szép ütemben szivárognak a hírek, eszerint a gyártó nemcsak a Moto G-vonalat frissítené a jövő év elején, de készül egy csúcskategóriás modellel is, amely nagy valószínűséggel a Moto Z4 hivatalos nevet kapja majd meg. Ennek részleteiről olvashatunk most, ezúttal is egy külső forrás jóvoltából.

Az interneten keringő legújabb hírekben egyelőre a Motorola Odin néven emlegetik a készüléket, amely minden bizonnyal a belső használatra szánt kódnév. Abban még nem teljesen biztosak a területtel foglalkozó elemzők és újságírók, hogy ez a telefon a Z4 típust takarja-e, azonban ez tűnik a legvalószínűbb változatnak, ezért többé-kevésbé tényként kezelik, hogy a cég nemcsak három generáción keresztül folytatja ezt a vonalat, ahogy azt eredetileg, még 2016-ban, az első Moto Z felbukkanása idején ígérték (mivel ez lenne sorrendben a negyedik ilyen telefon). Itt már a 7 nanométeren készülő Snapdragon 8150 chip biztosítaná a csúcskategóriás teljesítményt, mégpedig 4 GB memória és egy alapesetben 32 GB-os tároló kíséretében, tehát nem minden téren nyújtanak majd abszolút prémium komponenseket.

A szoftveres oldalon már az új Android 9 Pie verzió futna, annak minden fontosabb funkciójával. Az ujjlenyomat-olvasó állítólag már a kijelzőbe építve állna rendelkezésünkre, ami szintén nem tekinthető teljes mértékben megbízható információnak, viszont az ötödik generációs elérést biztosan támogatni fogják, jóllehet ezt (hasonlóan a Z3-hoz) egyelőre egy kiegészítő révén tennék elérhetővé, a Moto Mod családon belüli ajánlattal. Elsőként minden bizonnyal az amerikai Verizon hálózatán lenne elérhető az új technológia, a szolgáltató ugyanis még az év vége előtt szeretné ezt bekapcsolni, de természetesen nem kizárólag a tengerentúlon dobják majd piacra az okostelefont.

A megjelenési dátumról és a hivatalos árról még nincs hír, előbbire valószínűleg tavasszal kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!