Berta Sándor

Olcsóbb Xbox One készül optikai meghajtó nélkül

Az új változatot 200 dollárért lehet majd megvásárolni.

Paul Thurrott, a redmondi óriáscég ügyeit jól ismerő szakember - közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva - arról számolt be, hogy jövőre a Microsoft egy olyan Xbox One változatot dob majd piacra, amelyben nem lesz optikai meghajtó. Mindez azt fogja eredményezni, hogy a felhasználók a játékok adathordozóit kódokra cserélhetik be. Az optikai meghajtó elhagyása miatt az új modell körülbelül 100 dollárral olcsóbb lesz a többinél. Ennek köszönhetően az Amerikai Egyesült Államokban a legolcsóbb ilyen Xbox One 200 dollár körüli összegbe kerülhet majd, míg Európában körülbelül 200 euróba.

A Microsoft gondolni fog azokra is, akiknek sok CD-s, illetve DVD-s játékuk van még, ugyanis nekik lehetőségük lesz egy csereakció keretében arra, hogy a lemezeiket letöltési kódokra váltsák be. A redmondi konszern piacra dobja majd az Xbox One S egyik új verzióját is, amelyet ugyanakkor fel fog szerelni optikai meghajtóval. Jelenleg a Microsoft a Scarlett kódnevű konzolgeneráción dolgozik, amelyet kifejezetten játékok streamelésére fejlesztenek. A Scarlett két verzióban készül, az első klasszikus játékkonzol lesz és erős hardverrel rendelkezik majd, míg a második gyakorlatilag egy streambox. Viszont a Microsoft jegelte az Xbox One konzollal kapcsolatos virtuális valóság terveket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mosdatlanfalusi #5
    Meg mondjuk egy stabil netkapcsolat 1 körüli ms-el :D Még helyi hálózaton sem minden olyan frankó, ha streamről van szó, főleg, ha közben egyéb eszközök is kommunikálnak közben.
    Az optika elhagyása mondjuk nem rossz ötlet, tekintve, hogy semmi értelme sincs már egy lemezes játéknak, amikor a day1 patch nagyobb, mint maga a telepített játék. Viszont aki valamilyen oknál fogva még használ BR lemezeket, az vehet egy külön lejátszót, ami lényegében ki is jön az árkülönbözetből.
  • kvp #4
    Az euro dollar aranyrol a jo magas afa es egyeb adok es vamok tehetnek, meg a szukseges kismillio egyedi engedely orszagonkent. Nincs valodi EU-s kozos piac, meg mindig... Szabadkereskedelmi megallapodas az USA-val meg varhatoan nem is lesz.

    A microsoft reszerol az optikai meghajto nelkuli konzol a valosag felismerese. Minek egy optikai lemez ha a jatekot le is lehet tolteni a netrol? Lasd Steam a pcken...

    A streameleshez meg gyakorlatilag csak kontroller kell. Egy raspberry pi a tvre meg egy kontroller a kezbe es mehet is a jatek ha van accountja az embernek. Nem kell boltba menni erte, telepiteni, draga konzolt venni. Akar a tvbe is be lehetne epiteni (lasd pl. Sony tvk) es akkor csak egy kenyelmes wireless controller kell a jatekhoz. Vagy annyi ahanyan jatszani akarnak...
  • Ulthanito #3
    Érdekes irány ez a Microsoft részéről. Játékkészítés helyett kiadják a meghajtó nélküli konzolt, a következő majd már a kontroller nélküli lesz? :-D
  • zola2000 #2
    Addig oké, de amikor a Nintendo eshopon egy játék itt 70 euró, Amerikában 60dollár akkor ...

    Inkább vettem pár 50dolláros amerikai eshop feltöltőkártyát 45 euróért. A külföldi cégek fejőstehénnek nézik európát.
  • csicso82 #1
    Nevetségesnek tartom amikor a dollárt 1:1-ben váltják euro-ra.