Gyurkity Péter

Kiszivárgott a ZenFone 6

Három prototípus bukkant fel az interneten, készülőben a hatodik generáció.

Az Asus meglehetősen ismertnek számít a PC-gyártók szegmensében, de okostelefonjaik szintén tűrhető módon szerepelnek a piacon, legalábbis több másik, korábban jóval nagyobb nevet sikerült már maguk mögé utasítaniuk. Most egyszerre három példányon dolgoznak, amelyek a ZenFone család hatodik generációját képviselik.

Februárban a ZenFone 5 is három példányban bukkant fel, így nem túl meglepő a mostani hármas létezése. Ki kell emelnünk azonban, hogy egyelőre prototípusokról van szó, vagyis még nem vehetünk mérget arra, hogy a végleges változatok is pontosan így festenek majd, mindazonáltal jelzésértékű, hogy milyen következtetéseket tudunk levonni a most látható példányok külsejét látva. A lenti videóban az alapváltozat tűnik a legkevésbé izgalmas fejlesztésnek, ez ugyanis sokban hasonlít a ZenFone 5Z típusra, viszont a hátoldalon egy harmadik szenzor bukkan fel, miközben a kijelzőn egy apró, csepp formájú bevágást helyeztek el.


A középső típus a jelek szerint hasonló bevágással jelenne meg, amely a kijelző jobb oldalán látható, miközben az alsó részen kissé vastagabb lenne a káva, a széleken pedig egészen vékony keret maradna csak meg. A szelfikamera a szintén meglehetősen vékony felső kereten helyezkedne el, míg a hátoldalon egy iker-kamera, valamint egy ujjlenyomat-olvasó dolgozna. A harmadik okostelefon már alapvető eltéréseket mutat, hiszen itt közvetlenül a kijelzőn helyeznének el apró réseket, amelyek az előlapi kamerát és a többi megszokott komponenst szolgálnák ki, nagyon vékony kávával, a hátoldalon pedig egy függőleges elrendezésű kameramodul, emellett a hagyományos jack-dugó bukkanna fel a listán, ami sokak számára lehet vonzó döntés.

A soron következő generáció valószínűleg a jövő év elején jelenne meg a piacon, ahogy azt a ZenFone 5 esetében is láthattuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!