Franczy

Laptopokba szánt grafikus chipkészlet az ATI-tól

Az ATI ma jelentette be a Mobility M4 típusú új, mobil gépekbe szánt grafikus chipset-ét, mely az első AGP 4x-es grafikus megjelenítő ezen a piacon.

Az új Mobility M4 chipset kiváló 2D, 3D grafikát nyújt a notebook-okban; minden alkalmazás, legyen az üzleti vagy grafikus felhasználói program, eddig nem tapasztalt sebességgel fut az új ATI chip segítségével. Már el is nyerte az egyik legnagyobb notebook gyártó cég, a Dell bizalmát, hiszen a nemrég bejelentett Dell Inspiron 8000 típusú hordozható gépekben már ez a chip fog szolgálatot teljesíteni.


Az ATI már eddig is
figyelt a mobilpiacra
Az ATI cég a legnagyobb grafikuskártya gyártó cég egészen 1996 óta, amikoris az AGP szabványt létrehozták. A Mobility M4 grafikus chipset a notebook piacon az első olyan termék, mely AGP 4x-es csatolófelülettel rendelkezik, így az ATI eme termékével is csak tovább erősíti mind az AGP-s kártyák, mind a mobil grafikus eszközök piacán megszerzett vezető pozicióját.

Az ATI rendelkezik a iparág legszélesebb mobil termékskálájával, hiszen egyaránt gyártanak chip-eket a legkisebb, ultrakönnyű eszközökbe, és a legnagyobb teljesítményt nyújtó high-end (AGP 4x) notebook-ok számára is. Az ATI új Mobility M4 grafikus chipsete a leggyorsabb ma kapható, direkt notebook-okba kifejlesztett grafikai és multimédiás megoldás, melynek segítségével akár a legújabb játékprogramokkal is zökkenőmentesen szórakozhatunk, vagy akár egy nagyobb LCD kijelzőn 3D-s grafikai tervezőprogramokat is megfelelő sebességgel futatthatunk.

A Mobility M4 az eddigi AGP 2x-es konkurens grafikus megoldásokhoz képest kétszeres adatátviteli sebességgel rendelkezik, így az M4-es chipsetre épülő notebook-ok elérik az asztali gépek teljesítményét is. Kiváló minőségben és sebességgel nézhetjük kedvenc DVD filmjeinket, valamint "duál monitor" képessége révén egyszerre két kijelzőn is megjeleníthető a számítógép képe.

"A Mobility M4 az első AGP 4x-es grafikus megoldás a notebook-ok piacán, mely egyben a leggyorsabb is. Kifejlesztésével az ATI egy újabb lépést tett a minél kiválóbb minőségű mobil számítógép-használat irányába." - nyilatkozta Lou Leung, az ATI Technologies Inc. mobil eszközökért felelős alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!