JohnnyCage

A Dell új laptopja nincs híján a meghajtóknak

[CNET] A cég legújabb csúcskategóriájú, Inspiron 8000 laptopja a bakelitlemezeken kívül mindent ismer, ugyanis DVD-ROM meghajtója mellé befért még egy CD-RW újraíró egység is.

A kettős meghajtó azonban csak egy részét képezi a különféle ínyencségekkel megáldott laptopnak, amely már-már inkább egy hordozható munkaállomás benyomását kelti. Miközben a texsasi, Round Rock központú cég megpróbálta új termékét minél csábítóbbá tenni mind a játékosok, mind a szakemberek számára, addig az új Inspiron 8000 elnevezésű modellje még könnyebb is lett elődjénél, az Inspiron 7500-nál.

A még így is majdnem négy kilogramm súlyú laptop kevés vásárló számára lesz megfelelő, mondják különféle elemzők. Az Inspiron 8000 a Dell első olyan hordozható PC-je, amely egyszerre rendelkezik CD-RW és DVD meghajtókkal. Bár a legtöbb gyártó rendelkezik ilyen notebookokkal, ezek általában az egységek cseréjével oldják meg a feladatot, így a két egység egyszerre nem működhet.

Brooks Gray, a Technology Business Research elemzője úgy gondolja, a Dell reményei szerint a laptopot a felhasználók esetleg új asztali PC, vagy munkaállomás helyett is megvásárolják.

"Szerintünk ez a gép nem lesz egy nagyszámban elkelt sorozat a közeljövőben." Ennek ellenére a Dell hordozható egységeket gyártó részlege nagy eredményeket ért el az elmúlt egy évben, mint például 60%-os bevételnövekedést a második negyedévben.
Ken Dulaney, a Gartner elemzője, a notebook felhasználók 1%-ánál is kevesebbre tartja azok számát, akiket komolyan érdekelne a teljes felszereltségű, duplameghajtós változat.

Az Inspiron 8000 különböző modelleit meg lehet rendelni a Dell weboldalán keresztül. A belépő szintű változat egy 600Mhz-es Celeron processzort rejt magában, melyet 14.1 colos Super XGA+ kijelző, 64MB RAM, 8MB-os videókártya, 5GB-os merevlemez, 24X CD-ROM, integrált 56K modem, hálózati kártya, IEEE 1394 port és Windows Millennium Edition kísér. Ára 1899 dollár.

A 3776 dolláros bővített változat 850MHz-es Pentium III CPU-t, 15 colos kijelzőt, 128MB RAM-ot, 32MB-os videókártyát, 32GB-os merevlemezt, 8X DVD-t, ugyanazon integrált komponenseket, Office 2000 Small Business Edition-t és Windows 2000 operációs rendszert tartalmaz.

A modellek az Inspiron 4000-hez hasonlóan négy színben kaphatóak. Az Inspiron különlegességei közé tartozik a 32MB-os videókártya, mivel notebookokba 16MB-osnál nagyobbat ritkán lehet látni. Külön figyelmet érdemel még a 15 colos kijelző, amely 1400x1050-es maximális felbontásra képes, ami a 17 és 19 colos monitorok legnagyobb felbontásával vetekszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!