daweed

Vizsgáltasd gépedet online

A Symantec most azt ajánlja, hogy mindenki próbálja ki PC-je biztonságát egy online ellenérzés során a cég weblapján keresztül.

Az ellenőrzés után a site ajánlatot tesz a gép biztonságosabbá tételéhez, persze legtöbbször a Symantec saját programjainak használatával.

A teszt lefuttatásához az Explorer legalább 4-es verziója szükséges. Peresze le kell tölteni hozzá egy ActiveX programot és egy speciális cookie-t is.

Az elemzők szerint ez a két komponens, ami végül is végrehajtja az ellenőrzést, hatalmas érvágás a biztonságunkon.

Lehetőség van a letöltések nélkül is használni a rendszert, állítják a Symantec emberei, és van egy speciális Netscape verzió is, hiszen az másképp kezeli az ActiveX-et, mint a IE.

A Hacker Protection végignézi a gép nyitott portjait, ahol be lehet hatolni az adatokhoz. Ilyen portokat szinte minden kommunikációs program generál.

A software 60 trójai típusú vírust ismer, ezeket keresi gépünkön. Az ilyen programok képesek arra, hogy titokban megnyissák a portokat az illetéktelen behatolók előtt.

A Virus Protection rész megvizsgálja a gépet, hogy fut-e rajta vírusirtó, és az elég friss-e. Nemcsak a Norton Antivirus 2001-et ismeri fel, hanem a többi fontosabb programot is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!