Gyurkity Péter

A kijelzőt és a vezérlést is megújítaná az Apple

Eközben pedig a Tesla mérnökeit szipkázzák el, akik hasonló megoldásokon dolgoznak.

Az Apple jelenleg is zajló projektjeivel, valamint az elkövetkező években bemutatandó forradalmi megoldásaival kapcsolatban egyszerre több hír is befutott az elmúlt napokban, ezekből szemezgetünk most, hogy némi betekintést kapjunk a várható változásokba. A jelek szerint a cég mind a kijelzőpanelt, mind pedig a vezérlést megújítaná, mégpedig alapvető módon.

Dél-koreai források számoltak be arról, hogy a cég mérnökei már most dolgoznak ezen projekteken, itt pedig néhány konkrét részlet is kiszivárgott. A jelek szerint a 2019-es telefonokon már megjelenhet a time-of-flight 3D-kamera, amelynek révén a panel megérintése nélkül bonyolíthatnánk le a vezérlés főbb elemeit. Az Apple állítólag megoldotta a többujjas vezérlést, mégpedig a fals érintések kiszűrésével együtt, ezáltal a kijelzőn megjelenő objektumok és elemek pontosan és megbízható módon manipulálhatók, ami természetesen a VR/AR-területén is előrelépést jelentene. A kínai gyártók hisznek az előzetes értesüléseknek, ők ugyanis szintén elkezdték a szokásos lekoppintási munkálatokat, többek között ennek köszönhető, hogy a most bemutatott Oppo R17 Pro hasonló kamerát vonultat fel a hátlapon.

Elemzői várakozások szerint a cég emellett a kijelzőt is módosítaná, mégpedig az OLED-panelekben jelenleg használt low-temperature polysilicon thin-film transistor (LTPS TFT) backplane lecserélésével. Ők ehelyett a low-temperature polycrystalline oxide (LTPO) technológiát alkalmaznák, amely 5-15 százalékkal csökkentheti a fogyasztást, ezzel pedig kitolná az üzemidőt, hátránya azonban, hogy nagyobb tranzisztorokat igényel, ezzel pedig csökken a felbontás, miközben az előállítási költség is magasabb lenne. Az Apple korábban 3 eltérő szabadalmat nyújtott be ezzel kapcsolatban, érdekes módon azonban ezeket eddig nem osztotta meg beszállítóival, ami arra utal, hogy az eddiginél szorosabb ellenőrzésre és kontrollra törekednek.

A cég folytatja a Tesla mérnökeinek átcsábítását, a beszámolók szerint eddig már 46 korábbi munkatársat szereztek meg. Az anyagiak nem jelentenek gondot számunkra, a fizetés terén másfélszeres eltérés is tapasztalható, a hírek pedig arra utalnak, hogy nemcsak az autók, de a kijelzők, az akkumulátorok és a vezérlési megoldások terén is alkalmazzák ezen mérnököket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #3
  Melléktermék: túltolt, folyamatos hype, ami az embereket két táborra osztja és tovább erősíti önmagát. Ma már kötelező a heti kettő Apple és Tesla hír.
  Apple bejelentés a negyedévről/megjelenő termékekről - 1.000 kattintás.
  Apple pletyka soha nem létező dologról - 5.000 kattintás
  Apple hír a cég bukásáról - 100.000 kattintás
 • asgh #2
  Dél koreai források tudják mi az Apple 2019-es terve ... forrás: "dude trust me".

  Elemzői várakozások - értsd: bekamuzás, hype, majd a kijózanító valóság után rinya, hogy "nem felelt meg az elemzői várakozásoknak". Eredmény: megcibált árfolyam, profit. A századszor is pofára eső "elemzőn" meg senki sem kéri számon, hogy miért beszél rendszeresen baromságokat, amíg növeli a clickszámot.
 • Sir Cryalot #1
  "nagyobb tranzisztorokat igényel, ezzel pedig csökken a felbontás, miközben az előállítási költség is magasabb lenne. "

  Ezt kb . ovisok is tudják hogy az oxid olcsóbb mint az LTPS , meg nagy a motherglass, de nem baj. Ha az apple-é akkor végsősoron biztos drágább! :D