Berta Sándor

Stream-tartalmakat rögzítő eszközt fejleszt az Amazon

A készülékkel a felhasználók rögzíthetik az interneten és a tévében sugárzott anyagokat, majd továbbíthatják azokat.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség arról írt, hogy az Amazon egy olyan merevlemezes rögzítőn dolgozik, amelynek a kódneve Frank és amelynek a segítségével az emberek felvehetik a stream- és a televíziós tartalmakat, majd tovább streamelhetik azokat az okostelefonjukra. Az elképzelések alapján Frank az Amerikai Egyesült Államokban elsősorban a TiVo nevű berendezés konkurense lehet. Mark Gurman és Spencer Soper a cikkében bennfentesekre hivatkozva közölte az információt.

A Frank nem csupán saját tárolóhellyel fog rendelkezni és egy a stream-korszakban használható termék lesz, hanem összeköthetővé válik a Fire TV boxszal is. Utóbbi teszi lehetővé a felhasználók számára azt, hogy akár a hagyományos televíziós adásokat is felvegyék, majd a saját okostelefonjukra streameljék. A Fire TV már most is képes rögzíteni a tévéfelvételeket, ugyanakkor beépített tárolókapacitással nem rendelkezik. Kiderült továbbá az is, hogy a kereskedelmi konszern a Fire TV Stick frissítését is tervezi.

A Frank megjelenésével kapcsolatban konkrét időpont nem szivárgott ki. A bennfentesek ugyanakkor utaltak arra, hogy az Amazon akár el is halaszthatta vagy eltemethette volna a terveket. A társaság egyik hírt sem kommentálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!