Berta Sándor

Már a metróban is test­szkennereket alkal­maz­nak Los Angelesben

A külföldi reptereken már egyáltalán nem meglepő a használatuk, de a metró- és elővárosi vonathálózatban nagyon is.

Testszkennerekkel szerelik fel a Metro Railt, vagyis a Los Angeles-i metró- és elővárosi vonathálózatot (azaz a budapesti HÉV megfelelőjét). A készülékek megmutatják majd az utasoknál lévő elrejtett tárgyakat, az üzemeltetők elsősorban fegyverek és bombák után kutatnak majd. A repülőtereken elhelyezett testszkennerekkel ellentétben a vizsgálatokhoz nem kell senkinek sem megállnia, mert az átvilágítás mozgás közben történik, közel 9 méteres távolságból. A hatóságok adatai alapján egy óra alatt akár 2000 személy is átvizsgálható ilyen módon. A helyi érintett közlekedési járműveken évente több mint 112 millió utazás történik.


Alex Wiggins, a tömegközlekedési járművek biztonságáért felelős részleg vezetője kijelentette, hogy kifejezetten olyan fegyvereket keresnek, amelyekkel emberek tömegeit lehet megsebesíteni. Ezek lehet robbanómellények vagy gépkarabélyok. A kisebb fegyverek, amelyek nem okozhatnak tömeges sérüléseket, nem képezik az elsődleges célpontjaikat.


A testszkennereket a következő hónapokban szerelik fel és az utasok figyelmét táblákkal fogják felhívni az eljárásra. Aki akarja, meg is tagadhatja a vizsgálatot, igaz, akkor viszont nem utazhat a járműveken. A rögzített testszkennereket a Thruvision brit cég szállítja majd és lesznek más berendezések is, amelyek képesek lesznek a gyanús személyeket és azok mozgását követni. Egyelőre még csak tesztelik a rendszert, felmérik a pontosságát és hogy képes-e kezelni a hatalmas embertömeget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #3
    Azért idiótának nem kéne lenni. A rendőrállam ismérve az, hogy mindenkit elkövetőként kezel.
  • morguldae #1
    Hú de egészséges dolog lesz ez annak, aki minden nap kapja majd a sugarazást!... Be nem tenném ilyen helyre a lábam!... Rohadt rendőrállam. Állatokként kezelik már a hétköznapi embert. Menjél dolgozz rabszolga, úgyis mindent tudunk rólad!.... De ha ellenkezni mersz azonnal elviszünk.... Mindent megfigyelnek és azonnal elkapnak, ha lázadsz a szolgaság ellen!... Undorító! Nem kéne hagyni!