Franczy

Gigabyte GA-7DX AMD 760 alaplap

A Gigabyte cég most mutatta be új, DDR memória támogatású alaplapját, a Gigabyte GA-7DX AMD 760-at.

Az alaplapon 5 PCI, egy AGP4x/2x és egy AMR slot található, ezenkívül 2 darab PC2100/PC1600-as DDR memória modult képes fogadni. Kapunk hozzá egy ATA-100 kontrollert és egy integrált hangkártyát (Creative PCI Sound) is, ahogy az manapság a legtöbb Gigabyte alaplapnál tapasztalható. Nézzük, mit ígér a hivatalos sajtóanyag:

Klikk ide!

  • az első AMD/DDR alaplap a piacon
    A kiváló minőségű alaplapokat gyártó Gigabyte az első olyan cég, amely AMD-760-as alaplapjával - a GA-7DX-el - PC2100/PC1600 DDR (Double Data Rate) memóriát támogat az AMD Athlon / AMD Duron Socket A CPU-kat befogadó eszközök piacán.

  • DDR266 FSB & SDRAM
    Az AMD-760-as kontrollerrel a GA-7DX 266/200 MHz rendszerbusz-sebességű AMD Athlon processzorokat támogat, és maximum 2GB PC2100 vagy PC1600 típusú DDR SDRAM rakható bele. A PC2100-as DDR memóriák segítségével megduplázható az írási-, olvasási adatátviteli sebesség, hiszen az azonos frekvencián működő PC133-as memóriáknál kétszer nagyobb sávszélességgel rendelkezik. Egyébként a PC2100-as memória modulok maximum sávszélessége 2.1GB/sec.

  • ATA-100 támogatás
    A VIA legfrissebb integrált periféria vezérlőjével (VT82C686B) a GA-7DX támogatja az ATA-100-as interfészt, így elméletileg 100 MB/sec-os adatátviteli sebesség is elérhető. Ezzel az új ipari szabvánnyal a GA-7DX-re épülő rendszerek teljes mértékben kiaknázhatják az ATA-100-as merevlemezekben rejlő lehetőségeket (lefelé természetesen kompatibilis az előző ATA eszközökkel).

  • EasyTuneIII és @BIOS az egyszerű upgrade érdekében
    Rendszerünket a Gigabyte féle EasyTuneIII és @BIOS segítségével Windows-os segédprogrammal frissíthetjük. Az EasyTuneIII barátságos és egyszerű kezelőfelülete révén a GA-7DX tulajok könnyedén változtathatnak rendszerük beállításain anélkül, hogy jumpereket kellene az alaplapon állítgatni. Az @BIOS is egy hasznos Gigabyte fejlesztés, miáltal közvetlenül az internetről flash-elhetjük új BIOS-unkat. Csupán pár kattintás, és máris a Gigabyte INTERNET @BIOS szervereiről letöltött BIOS kerül gépünkbe.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!