Gyurkity Péter

Gondok vannak az iPhone 9 kijelzőjével

Japán források szerint csúszni fog a panelek leszállítása, ezzel pedig a megjelenés.

Az idei iPhone-generáció kapcsán már számos pletykáról és külsős értesülésről számolhattunk be az utóbbi hónapokban, az ősz közeledtével pedig egyre szaporodnak a további hírek. Friss beszámoló szerint a gyártónak meggyűlt a baja az új LCD-kijelzőkkel, ezért a debütálás valóban csúszni fog.

Arról már korábban hallottunk, hogy az iPhone 9 LCD-kijelzőt kapna, mégpedig az új, úgynevezett Full-Active Flex LCD változatot, amelyet a Japan Display biztosítana az Apple számára. Ez több előnyt kínál, hiszen egyrészt kellően rugalmas ahhoz, hogy helyet adjon a felső bevágásnak, másrészt pedig alacsonyabb fogyasztással és kellően apró, mindössze 0,5 mm-es előlapi kerettel kecsegtet, ami lehetővé tenné az iPhone X külalakjának lemásolását, az előlapon minimálisra szorítva vissza a kávát. A napokban megjelent egy új jelentés, amely szerint már megindult ezen Full-Active LCD-panelek sorozatgyártása, az anyagban azonban egy rendkívül alacsony, mindössze 1 százalékos rátát említenek meg, ami azt jelenti, hogy a legtöbb példány nem felel meg a követelményeknek.

Amennyiben ez valóban így van, az Apple minden bizonnyal nem kaphat elegendő kijelzőt az eredetileg tervezett megjelenési dátumig, vagyis az iPhone 9 hivatalos megjelenése csúszni fog. Ez egybevág egyes korábban értesülésekkel, amelyek szerint ez a telefon csak novemberben rajtol majd el a piacon, vagyis nem egymásnak ellentmondó hírekről van szó. A készülék azonban nem lesz feltétlenül vastagabb, mint az 5,8 hüvelykes és a 6,5 hüvelykes iPhone X-utód, hiszen a Full-Active LCD ennek lefaragásában is segíthet, vagyis az eltérés jó eséllyel nem lesz drámai. Ehhez azonban szükség lesz a gyártási gondok megoldásához, amihez nyilván időre van szükség.

Júniusban még arról számoltak be a külső források, hogy a bevágás körül akadtak gondok a fényszivárgással, az új hírben erről nem esik szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Most mondhatjuk, hogy ha nagyon olcsot akarnak le lepodjenek meg ha nem lesz tul jo a kihozatal. Hosszabb tavon gondolkodva jobban megerte volna itt is oled-re valtani es azon sporolni, hogy lehagyjak a bevagast. Persze akkor ha azt kihagyjak, akkor a sima olcso lcd is mehetett volna, a kamera melle felulre teve az eddig alul elhelyezett driver sort. A harmadik lehetoseg a behajtott elektronika, azaz amikor az lcd ala kerul az elektronika es a szelen csak a nyomtatott folias szalagkabel csatlakozasa van, befele felforrasztva. Ez utobbi csak vastagsagot novelne kis mertekben, amit akar az aksi csokkentesevel is kompenzalhatnak. Viszont meg olcsobb lenne es a gyartasnal is kozel 100%-os kihozatal lehetseges, mert eleg regi technologiarol van szo.