Berta Sándor

Jeff Bezos a leggazdagabb

Az Amazon alapítójának vagyona először haladta meg a 150 milliárd dollárt.

A Bloomberg a legújabb kori milliárdosokat felvonultató listáján 151 milliárd dollár szerepelt Jeff Bezos neve mellett. A második helyen Bill Gates található 95,3 milliárd dollárral, míg a harmadik Warren Buffett 83 milliárd dollárral. A lista első 20 helyezettje közül kilenc (Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Larry Page, Sergey Brin, Larry Ellison, Jack Ma, Steve Ballmer és Pony Ma) képviseli a technológiai ipart. Érdekesség, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője csupán a lista negyedik helyére fért fel, a vagyona 82,8 milliárd dollárt tesz ki.

A listán a technológiai ipar számos illusztris képviselője megtalálható még. Paul Allen például a 30., Michael Dell a 38., Elon R. Musk a 42., Dustin Moskovitz Facebook-társalapító a 44., Lei Jun Xiaomi-alapító az 52., Robin Li Baidu-vezérigazgató az 53., Zhang Zhidong Tencent-társalapító a 67., Masayoshi Son SoftBank-alapító a 76., Eric Schmidt a 86., míg Hasso Plattner SAP-társalapító a 94.

A Wikipédián fellelhető az emberiség történetének leggazdagabb embereit felvonultató lista is, amely a dollár 2010-es árfolyama alapján jegyzi az üzletemberek vagyonát. E felsorolás szerint a Föld történetének valaha élt leggazdagabb üzletembere Jakob Fugger 400 milliárd dolláros vagyonnal, a második John D. Rockefeller 336 milliárd dolláros vagyonnal, míg a harmadik Andrew Carnegie 310 milliárd dolláros vagyonnal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #7
    Szep mese, kar hogy a sajat elkepzeleseden kivul az egvilagon semmifele bizonyitek nincsen ra:) De a vilag nem ugy mukodik ahogy a te fantaziavilagod...
  • Petersamu1986 #6
    Szerintem meg ez a lista egy nagy kamu. A vilag ossztokejenek 92%-a egy par zsido csalad kezeben osszpontosul. A maradek 8%-on meg a tobbi 8 milliard ember osztozik igazsagtalanul. Jeff Bezos a 8%-bol ural egy kis szeletet. Akkor probaljuk elkepzelni, hogy annak a nehany csaladnak egy-egy tagja mekkora vagyonnal rendelkezik Jeff Bezos-ehoz kepest. Ezek azok az emberek akik maganszigeteket vasarolgatnak maguknak meg hasonlo. Jeff Bezos a 150 milliardocskajaval elbujhat mogottuk. Ennyit arrol, hogy a vilag tobbi lakosa mennyire felre van vezetve, meg ezek szerint ti is.

    Utoljára szerkesztette: Petersamu1986, 2018.07.20. 20:18:54
  • Sequoyah #5
    Bill Gatesre is ugyanezt mondtam volna 15 evvel ezelott, de azota o mar atalakitotta a portfoliojat, szoval most mar sokkal stabilabb a vagyona. De ez idobe telt, es kockazatos.

    Bezos MA nem tudna 150 milliardot osszelapatolni, tehat MA nem er ennyit a vagyona. Persze sok munkaval es idovel lehet ovatosan ki tudna szallni a poziciojaval az evek soran, es ezzel novelni tudna a valos erteket a vagyonanak. Vagy nem. De ez minden mas befektetesre igaz, vagy novekedni fog idovel, vagy nem. De en sem mondom hogy 100 milliom van amikor csak 50 milliom van, de ha ugyes vagyok akkor talan lesz 100 milliom evek mulva:) Szoval Bezosnak sincs 150 milliardja csak azert, mert a jovoben valamikor TALAN ossze tud szedni ennyit.

    Buffet es Gates elmeletben akar marol holnapra is el tudja adni ennyiert, szoval az o 1 milliardjuk tobbet er, mint Bezos 1 milliardja, mert a likviditasa joval nagyobb.
  • asgh #4
    Bill Gates is hasonló számítások alapján vezette sokáig a listát, jó ideig csak az MS részvényindexe határozta meg a vagyonát és csak azután váltott át fokozatosan változatosabb portfoliora, hogy visszavonult. Ehhez képes mégsem zuhant be a vagyona azzal, hogy megszabadult az MS részvényei jó részétől.
    Tehát lehet, hogy ha Brezosnak holnap mindenét pénzzé kellene tennie, akkor nem tudna 150 milliárdot összelapátolni, de attól még a tulajdonosi részvényekből hasonló összegű más portfolio is felépíthető, ha van rá igény és idő.
  • PeeTeR #3
  • Sequoyah #2
    Sajnos nehez jobbat talalni, de ez a vagyon szamitasi modszer eredendoen hibas. Ugyanis abbol indul ki, hogy pl Bezos eseten az osszes reszvenye annyit er, mint az aktualis arfolyam, azaz 1,843.03 (a kommentem irasanak pillanataban). De a valosagban csak egyetlen reszvenye van ami ennyit er, az osszes tobbi ennel kevesebbet.
    A reszvenyarfolyam ugyanis nem mas, mint az egyetlen utolso reszveny-adasvetelenek erteke.

    Szoval ha o most elkezdi valoban penzze tenni a vagyonat, akkor szepen megzuhan az arfolyam, es joval kevesebbet kap erte, mint 150 milliard $. Foleg hogy az Amazon magas reszvenyarfolyama mogott csak egy igeret/remeny van, nem pedig valos profit vagy fizikai eszkozertek. A mai aktualis teljesitmenye alapjan 10-ed ennyit er a ceg.


    Ezzel szemben az ot koveto ketto, Bill Gates, es meg Warren Buffet vagyona alaposan szet van szorva sok ceg es sok reszveny kozott, szoval ok valoban penzze es tudjak tenni azt a fent allitott osszeghez hasonlo aron.
  • dzsagon #1
    Úgy tudom ő egy szarember.