Gyurkity Péter

Androidos telefonon dolgozik a Microsoft

Ezt pedig a Surface tábláknál érintésmentes vezérlés egészítené ki.

Az elmúlt néhány napban egyszerre több hír (pletyka) is napvilágot látott a Microsoft terveivel, az általuk elképzelt új készülékekkel kapcsolatban. Egyes források szerint saját androidos okotelefonnal készülnek, míg a Surface családon belül megvalósítanák az érintés nélküli vezérlést, amit jövőre követne a Surface-telefon.

Állítólag a cég egyik saját üzletében dolgozó alkalmazott hallott friss információkat az androidos okotelefon várható piacra dobásával kapcsolatban, erre hivatkozva számoltak be több portálon a hírről. Az már korábban, az elmúlt néhány évben több alkalommal is felmerült, hogy készülőben van a Surface márkát hordozó okostelefon, ez azonban a jelek szerint a jövő év végére csúszott át, a Microsoft viszont nagyon is vissza szeretne térni a telefonos szegmensbe, ezért egy androidos változatot is fejlesztenek, ami több szempontból előnyös lehet számukra. Egyrészt hagyományosan több pénzt söpörtek be az Android-vonalon, bár ez leginkább az általuk birtokolt szabadalmaknak volt köszönhető, másrészt pedig már jelenleg is több Android- és iOS-appot kínálnak, így ezekre, valamint a meglévő szoftveres tárházra is támaszkodhatnának, amennyiben valóban piacra dobnak egy ilyen készüléket.

Az amerikai szabadalmi hivatal nemrég jóváhagyott egy további beadványt, amelyet a cég illetékesei eredetileg még 2016 elején továbbítottak feléjük. Ebben már az érintés nélküli vezérlést írják le, legalábbis a Surface táblák esetében, ahol a jövőben egy, a TrueDepth-kamerához hasonló szenzor, esetleg lézeres leolvasó révén valósítanák ezt meg, ujjaink mozgását és távolságát követve le, hogy meg se kelljen érintenünk a kijelző felületét. Az még nem teljesen világos, hogy melyik változat mellett döntenek majd, de egyre nyilvánvalóbb, hogy komolyan dolgoznak az alternatív technológiákon, ezek pedig belátható időn belül a piacon is felbukkanhatnak.

Az Apple szintén dolgozik a TrueDepth Camera tökéletesítésén és kiegészítésén, ez a jövőben az egyes tárgyak alakjának és körvonalainak leolvasását építené be saját készülékeibe, a jelek szerint pedig a Microsoft valami hasonlóra készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Hát, őőőőőő