Franczy

Creative CDRW Blaster 121032

Ahogy azt az új Creative CD író/újraíró nevéből sejthetjük, az eszköz 12x-es sebességgel ír CD-t, 10x-es sebességgel újraír, valamint 32x-esen olvas. A drive minden olyan funkcióval rendelkezik, ami egy mai modern CD írótól elvárható, így támogatja a CD-TEXT-et és a BURN-Proof technológiát is.

A CD-TEXT a standard audio CD-k egyik legújabb kiegészítése, amely olyan információkat tartalmaz a CD-n, mint például a lemez címe, az előadó neve és a szám címe. A CD-TEXT-et is tartalmazó lemezek plusz információját az újabb generációs audio CD lejátszók meg is tudják jeleníteni a kijelzőjükön. Ezáltal sok időt megspórolhatunk, hisz így nem kell beprogramozni a CD lejátszónkba kedvenc lemezeink címét, előadóik nevét.

A BURN-Proof (Buffer Under RuN proof) technológia segítségével elkerülhetők az eddigi kellemetlen buffer underrun jelenségek, vagyis amikor az adatfolyam megszakadása miatt a CD írás folyamata megáll és így az adott lemez is tönkremegy. Amikor kiürül az adatpuffer, akkor a lézer kikapcsol, és amikor újra stabil az adatfolyam, akkor az írás nagyon pontosan az adott kikapcsolás poziciójától újra folytatódik. A BURN-Proof technológia azonban csak a buffer underrun elkerülésére alkalmas, így továbbra is gondot okozhat például az áramkimaradás, software hiba, vagy egy erős ütés, rázkodás.

A Blaster 121032 dobozában megtaláljuk az Ahead software féle népszerű és nagytudású Nero 5.0-t. Ezzel másolhatunk CD-ről CD-re, vagy CD-ről image file-ba, zene CD-ket írhatunk akár közvetlenül MP3 fileokból és természetesen adat CD-ket is készíthetünk. Fontos, hogy a Nero már támogatja a BURN-Proof technológiát és az overburn lehetőségét is. Az overburn magyarul túlírást jelent, tehát egy CD lemezre adott esetben többet vehetünk, mint a gyárilag megadott érték. Packet íráshoz a mellékelt Prassi abCD-t kapjuk az eszközhöz, így egy CDRW lemezt egy merevlemezhez hasonlatosan használhatunk (persze ennek is vannak hátrányai). Megkapjuk még a Creative LAVA! és FlipAlbum programokat is, valamint egy üres 12x-es sebességgel írható lemezt és egy 10x-esen írható CDRW-t.

A CD írási tesztek alatt DVD-ROM-ról file-okat másoltunk, webeztünk, MP3-akat hallgattunk, de a BURN-Proof-nak köszönhetően semmi gond nem akadt. Egy 12x-esen írható lemezt 6 perc 40 másodperc alatt írt meg. A drive ATAPI interfészes, 2MB pufferel van ellátva, átlagos elérési ideje pedig 150ms. Magyarországi várható ára egyelőre még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!