Gyurkity Péter

Két változatban jönnek az új kínai viselhető kütyük

A Huawei okosórát, a Xiaomi pedig saját sorozatának harmadik tagját mutatja be.

Az okostelefonok mellett a viselhető termékek piaca is egyre nagyobb hangsúllyal jelenik meg a különböző beszámolókban, ezzel egy időben pedig a vásárlók érdeklődése is fokozódik. Most két jól ismert kínai gyártó új fejlesztéseit ismerhetjük meg, amelyek már a korábban megszerzett pozíciókra támaszkodhatnak.

A Huawei tavaly mutatta be a Watch 2 Pro típust, amelyet most frissítenek. A Huawei Watch 2 2018 egy 1,2 hüvelykes OLED-panelt kapott, amelyhez továbbra is a Snapdragon Wear 2100 chip társul, 4 GB-os tárolóval és 768 MB memóriával. Az NFC mindkét változaton megtalálható, az IP68-minősítés és a GPS ugyanígy jelen lesz, az olcsóbb példány azonban csak a Bluetooth-elérést támogatja, szemben a drágább testvér 4G-kapcsolatával. A 420 mAh-s akkumulátor ez utóbbi kikapcsolása révén másfél napon keresztül üzemelhet, amúgy a cég 1 teljes napot ígér, a hivatalos ár pedig 240 és 310 dollárnak felel meg a kínai piacon. Az órák fekete, szürke, valamint narancssárga színben jelennek meg.

Ami a Xiaomi fejlesztését illeti, ők már a jól beágyazott Mi Band-család korábbi sikereire építhetnek, ezen termékek révén ugyanis a viselhetők piacának 18 százalékát kaparintották meg, legalábbis az idei év első negyedében. A Mi Band 3 már fel is bukkant egyes bejegyzésekben, eszerint itt a korábbinál jóval nagyobb, 0,78 hüvelykes OLED-panelre, 110 mAh-s akkumulátorra (20 napos üzemidővel), a Bluetooth 4.2 LE támogatására, a drágább változat esetében pedig az NFC integrálására számíthatunk, a külső kialakítás viszont többnyire marad a megszokott. A szívritmus mellett továbbra is megkapjuk a különböző értesítőket és üzeneteket, vagyis nagyrészt az ismert funkciókra támaszkodhatunk.

A hivatalos megjelenés a héten esedékes, az ár 26 dollártól indul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elmin #3
    A Xiaomi Mi Band2 meg 3 nap után még 90% felett van.
    Csak legyen szerencséd és egy jó kijelzőst fogjál ki (mert készültek elég gyenge kijelzővel is).
  • SanMaster #2
    A Samsung Gear S3 Frontier 3 napig megy töltés nélkül, és akkor is 20% van még. ZSE-NI-Á-LIS!
  • grebber #1
    "cég 1 teljes napot ígér" Neszed neked okosóra..... Fantasztikus.. Hány óra van? Sajnos nem tudom megmondani lemerültem..
    Nem is értem ezzel ,hogy akarnak piaci részesedést szerezni.

    Xiaomi meg csak így tovább. Remélem az mi Band 4-be már tesznek GPS-t is és cserélem a futóórámat egy olyanra.