Gyurkity Péter

Olcsó telefont mutatott be az Asus

Az Android Go részeként jelenik meg a készülék, többek között Európában.

A tajvani gyártó egyes hírek szerint játékosoknak szánt okostelefonon dolgozik, eközben azonban egy olyan megoldást mutattak be, amely az Android Go program útmutatásait követi, így kifejezetten szerény jellemzőkkel rajtol el a piacon. Lássuk, mit is kínál ez a telefon.

A cég az első körben Indonéziában dobja piacra fejlesztését, így egyelőre külső források állnak rendelkezésünkre a fejleménnyel kapcsolatban. Eszerint a ZenFone Live L1 – amely a cég első ilyen megoldása – egy 5,5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amely az 1440 x 720 pixel felbontást támogatja. Ehhez a 18:9-es arány, a négymagos Snapdragon 425 chip, 1 vagy 2 GB memória, egy 16 GB-os belső tároló, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik, dual-SIM opcióval, LTE-eléréssel, valamint a külső bővítés lehetőségével, amelynek révén akár 2 TB-os microSD-kártyát is alkalmazhatunk a tárolókapacitás növelésére.

Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátlapon egy 13 megapixeles kamerát helyeztek el, amit az előlapon egy 5 megapixeles példány egészít ki. Ez az évek óta megszokott mainstream, bár ma már egyre inkább belépő szintűnek minősülő páros, amely azonban az alapvető igényeket továbbra is tökéletesen kielégíti. Az arcfelismerő funkció is megjelenik itt, amivel a divatot követik, és miközben az 1 GB memóriát kínáló példány az Android Go szoftverrel jelenik meg, a 2 GB-os változat az Android 8.1 Oreo verziót futtatja majd a megjelenés pillanatában.

Ahogy említettük, a telefon egyelőre az indonéz piacon elérhető, a cég azonban jelezte, hogy Európában is megjelenik a típus. A debütálás május közepén esedékes, a hivatalos árat még nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!