Berta Sándor

A csomagtartókig szállítja a megrendeléseket az Amazon

Az új szolgáltatás egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el.

Az USA-ban az Amazon lehetővé teszi a Prime-ügyfelek számára, hogy a megrendelt árucikkek kiszállítását az autóik csomagtartójába kérjék. Ezt a felhasználók egy különleges alkalmazás segítségével engedélyezhetik, ugyanakkor csak a hálózatba kötött gépkocsik, valamint a Chevrolet, a Buick, a GMC, a Cadillac és a Volvo 2015 után gyártott, On-Star vagy On-Call kompatibilis modelljeinek esetében működik. Az új szolgáltatás neve Amazon Key és a Prime-ügyfeleknek ingyenes.

A csomagszállítások napján az Amazon értesíti az ügyfeleket, hogy azok megvizsgálhassák, hogy a járművük a szállítási területen található-e. Minden felhasználó 4 órás időintervallumot kap, ezen belül szállítják ki a csomagját. A különleges alkalmazás nem csupán hozzáférést engedélyez a futárnak a csomagtartókhoz, hanem az autótulajdonosoknak jelzi, hogy mikor nyitották ki és zárták be a csomagtartókat. A kinyitáskor külön üzenetet is kap az ügyfél.


Az Amazon közölte, hogy a teljes szállítási folyamatot különböző védelmi mechanizmusokkal védik le. Így például a társaság minden egyes engedélykérésnél megvizsgálja, hogy valóban a szállítással megbízott futár kérte-e a hozzáférést és hogy az illető valóban a gépkocsinál tartózkodik-e. Az Amazon Key egyelőre az Amerikai Egyesült Államok 37 városában érhető el. Azt még nem lehet tudni, hogy a szolgáltatás más országokban megjelenik-e a és ha igen, mikor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Ez miért jobb, mint az ingyenes házhozszállítás? :-O