MTI

Az amerikai vízumkérelmeknél a közösségi profilokat is megnézik

Az amerikai vízumért folyamodóknál várhatóan a közösségi médiában megjelent információkat is figyelembe veszik majd - erről küldte meg tervezetét az amerikai külügyminisztérium a Fehér Ház költségvetési hivatalának.

A tervezet, amely tükrözi Donald Trump elnök korábbi állásfoglalását, azt javasolja, hogy az amerikai hatóságok csaknem valamennyi, az Egyesült Államokba belépni szándékozóról gyűjtsenek adatokat a közösségi médiából is. A külügyminisztérium tervei szerint az Egyesült Államokba bevándorló vagy nem-bevándorló vízumot kérők nagy részének a vízumkérő lapon öt évre visszamenőleg fel kell majd tüntetnie bármely közösségi médiában létrehozott fiókjának adatait. Az információkat a vízumkérő személy azonosítására és ellenőrzésére használják majd fel.

A tervezetet a Fehér Ház költségvetési hivatalának (OMB) kell jóváhagynia. Tavaly májusban a külügyminisztérium már utasította az amerikai konzulátusokat világszerte arra, hogy amennyiben nemzetbiztonsági okokból szükségesnek látják, egy-egy vízumkérőről szerezzenek be információkat a közösségi média platformjairól is. Az információ gyűjtése azonban nem volt előfeltétele a vízum kiadásának, ezt a konzulátusok belátására bízták. A külügyminisztérium állásfoglalása szerint a szigorúbb ellenőrzés elsősorban azokra vonatkozik majd, akiknek esetében "indokoltan felmerül a részletesebb átvilágítás" terrorizmussal vagy más, az amerikai nemzetbiztonságot érintő kapcsolataik miatt, és ezért esetleg nem kaphatnak vízumot.

A Fehér Ház hivatalának hatvan napon belül kell döntenie a külügyi javaslat elfogadásáról vagy elvetéséről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • vato loco #7
  Kérdezd meg a mexikói migrik millióit! :DDD
 • vato loco #6
  Most őszintén, melyik az a hülye terrorista, aki szépen bevaállja milyen nicken dzsihádol a faszbúkon?
 • fonak #5
  Senki, ezért nyert Trump többek között a falépítés jelszavával. Persze a fal azóta sem akar épülni, ha meg is próbálnák, leállítaná egy liberális falusi bíró egyből, merazemberijogok.
 • arty #4
  az egyre fostosabb továbbra se jelenti, hogy ne lenne a világ legalább kétharmada mégótvarabb :D
 • Ellaberin #3
  És akinek nincs sehol profilja az nem kap? Szegény trumpikának fel sem sejlik, hogy van még élet a twitteren kívül is.
  Igaz twittelléseiből a világ is profitál(t), mivel onnan leszűrhető, hogy mije nincs.
 • jkedzs #2
  lol az USA egyre fostosabb egy hely, ki akar oda menni?
 • syn7h37ic #1
  NWO