Gyurkity Péter

Kiterjeszti a visszatérítéseket a Play Store

Az európai felhasználók hosszabb ideig kérhetnek visszatérítést egyes esetekben.

A Google saját online boltjában eddig a legtöbb esetben 48 óra állt a felhasználók rendelkezésére ahhoz, hogy a visszafizetési opcióval éljenek valamilyen digitális alkalmazás vagy szolgáltatás kapcsán, amennyiben nem voltak elégedettek azzal. A cég most módosítja a szabályozást, legalábbis az európai felhasználók számára.

A frissített támogatói oldal listájából kiderül, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) felhasználói a jövőben bizonyos esetekben ennél jóval hosszabb idő, egészen pontosan két teljes hét alatt dönthetik el, hogy kérnek-e visszatérítést. Ezzel alkalmazkodnak az EU előírásaihoz, az EGT-re való kiterjesztés pedig azt jelenti, hogy Izland, Lichtenstein, valamint Norvégia vásárlói is részesülnek az előnyökből. A fenti lehetőség azonban nem lesz minden esetben elérhető, itt ugyanis szigorú feltételek mentén biztosítják csak a meghosszabbított határidőt, amit ennek megfelelően igyekeznek részletesen körülírni, hogy elkerüljék a félreértéseket.
* Amennyiben a vásárlást követő 2 órában döntünk a visszatérítés igénylése mellett, ezt a Google minden esetben jóváhagyja majd, ahogy az eddig is megszokott volt. A digitális tartalmak beszerzése esetén (mivel ez gyakorlatilag automatikusan teljesül) nem állhatunk el a vásárlástól, a termék árát pedig csak abban az esetben térítik vissza, ha az adott termék sérült (nem megfelelő), nem megfelelő módon teljesítő, illetve aktuálisan nem elérhető. Előfizetéseknél egyszerűen lemondhatjuk a folytatást (megújítást), a digitális szolgáltatásoknál viszont elérhető lesz a 14 napos periódus, ezt követően pedig csak akkor igényelhetünk visszafizetést, amennyiben a szolgáltatás hibás, nem megfelelően működik, vagy nem elérhető.

A változtatások március 28-tól élnek, visszamenőleg nem érvényesek, tehát a korábbi vásárlásokra ez nem vonatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!