Gyurkity Péter

Kijelzőjén azonosítaná ujjlenyomatunkat a Galaxy Note 9

A Samsung mellett más androidos gyártók is a kijelzőbe építik az érzékelőt.

Az elmúlt nagyjából egy-másfél év során számos alkalommal olvashattunk az ujjlenyomat-olvasók terén történt előrelépésekről, valamint ezen szenzorok kijelzőbe való esetleges beépítéséről. Az Apple ugyan végül egy alternatív megoldás mellett döntött, az androidos gyártók azonban a jelek szerint maradnak ennél a kombinációnál.

A kínai Vivo már piacra dobta saját megoldását, a napokban megjelent hírek alapján azonban úgy tűnik, hogy a Samsung egy konzervatívabb platform mellett döntött. Dél-koreai források arról számoltak be, hogy a gyártó a Galaxy Note 9 esetében alkalmazná először a házon belül kifejlesztett technológiát, amelyet többek között az tesz számukra lehetővé, hogy a Samsung Display három vagy négy eltérő változatot dolgozott ki, ezek pedig az év második felében, akár már az augusztusra várt Note 9 részeként bemutatkozhatnak a piacon. A végleges döntést ezekben a napokban hozzák meg, a koncepció átvétele esetén indulhat a sorozatgyártás.

Tajvani lapok eközben arról írnak, hogy több másik androidos gyártó is hasonló megoldást alkalmazna, mivel az Apple arcfelismerő fejlesztését egyrészt túlságosan költségesnek tartják, másrészt azonban attól tartanak, hogy annak lekoppintása esetén egy méretes bírósági pert kapnak a nyakukba – ez utóbbi szempont elsősorban a kínai cégeket tartja vissza ettől a lépéstől. A jelek szerint a Qualcomm ultrahangos technológiáját építenék be a kijelzőkbe, mivel ez mindössze 0,44 mm vastag, és akár 800 mikron széles üvegrétegen keresztül is megfelelően működik – emellett pedig nedves és koszos is lehet az adott felület, így kompenzálható a magasabb ár.

Az iPhone X által használt 3D-érzékelők ennél is jóval többe, darabonként 60 dollárba kerülnek, ezt drágállják ezek a gyártók, nem beszélve arról, hogy a telefon nem hozott el új forradalmat és nem hódította meg a piacon - a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasók viszont további vásárlókat csábíthatnak el, ami növelheti az idei és jövő évi forgalmat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!