Berta Sándor

Watsonra épülő digitális asszisztens az IBM-től

Az új mesterséges intelligencia alkalmazással egy olyan platform válik elérhetővé, amely célzottan a felhasználók környezetéből származó adatokat elemzi ki.

Az IBM a Watson szuperszámítógépre épülő digitális asszisztensét a Think konferencián mutatta be és az olyan partnereinek ajánlja, mint a Harman vagy a szállodaüzemeltetők, az autókölcsönző cégek, a légitársaságok és a járműgyártók. Az amerikai társaság szerint a megoldás az Alexa, a Siri és a többi hasonló rendszer nyomdokaiba léphet majd, igaz, azokhoz csak részben hasonlítható.

A vállalat hangsúlyozta, hogy az új digitális asszisztens nem egy otthoni használatra szánt szórakoztató szoftver, sokkal inkább egy rendkívül professzionális, mesterséges intelligencián alapuló és párbeszédre képes technológia, amely célzottan adatokat gyűjt a fogyasztók környezetéből, valamint azok párbeszédeiből és állandó interakcióiból. A platform elemzi az információkat, miközben ezzel párhuzamosan tanul azért, hogy minél jobban megértse, majd kielégítse az adott személyek preferenciáit és igényeit.

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a Watson Asszisztens a mesterséges intelligencia mellett a felhőkörnyezetre és a dolgok internetére is épít. A megoldás segíthet a szállodai szobák lefoglalásában vagy gondoskodhat arról, hogy valaki egy autókölcsönzőben a kedvenc márkájú gépkocsiját bérelhesse ki. A Harman már a Maserati GranCabrióba beépített informatikai és szórakoztató rendszerében teszteli a Watson Asszisztenst. Ugyanígy tesznek a müncheni repülőtér, az Airwire, a Kaon Media, a The Royal Bank of Scotland és az IFTTT is a saját projektjeikben.

Az IBM közölte, hogy a technológia képes arra, hogy megértse alapvetően mit akarunk és mire van szükségünk. Mindezt kontextusba helyezi az adott mindennapos szituációval és utána megfelelő ajánlást fogalmaz meg. A Watson Asszisztens nem csupán egyetlen környezetben érzi otthon magát, ami az IBM felhőkörnyezetével való integrációnak köszönhető. Az új megoldás integrálható bármely ágazatspecifikus alkalmazásba és lehetővé teszi az adatcserét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • overseer-7 #3
    atom bomba kell ezeknel már .. nem bírnak magukkal.
    Az annyukat eladták már több 100 mullahnak és mohamednek már.. mit számít az már.
    Most az a fontos, hogy a világot el tudják adni.. el tudják árulni.
    A pénz és a hatalom ami fontos..ami érték.
    Hogy vannak más emberek is???.. mit számít az.. a többi ember nem én vagyok.. dögöjjön meg az összes
  • Skylake #2
    Fontos, hogy a klasszikus üzleti modellt mindenképpen alkalmazza az IBM. Azaz az userek minden adatát, illetve az adatokból származó minden összefüggést adjon el a g*cibe az IBM, illetve ingyenesen biztosítson hozzáférést ezekhez bármilyen rohadék kormányzat akármilyen kormányzati szerve számára! Természetesen az adatok értékesítéséről egyáltalán nem kell az usereket tájékoztatni - kussoljanak, és használják a terméket, termeljék az adatokat!
  • fade2black #1
    Remélem lehet majd vele Jeopardyzni.

    https://www.youtube.com/watch?v=WFR3lOm_xhE