Spencer

Csökken a memória ára

Jó hír azoknak, akik számítógépet szeretnének vásárolni!

Szerencsére csökken a memória ára a piacon. Mielőtt azonban bárki arra gondolna, hogy ez az első jele a tároló hiány megszűnésének, ki kell, hogy ábrándítsuk. Az RDRAM árak az elmúlt pár hét alatt váratlan mértékben zuhantak, mivel csökkent a PC eladások száma.

A Micron a DRAM-okat 7.50 dollárért adta, pedig augusztusban a megszokott árfolyam 8 és 8.40 dollár között mozgott. Időközben a Samsung a PC gyártóknak kívánt kedvezni átlagos, 8 dolláros DRAM árfolyamával, a Hitachi viszont csak 7 dollárt kért.

A visszaesés sajnos nem azt jelenti, hogy az ipar végre kikerült a hullámvölgyből. A gyárak továbbra sem rendelkeznek elegendő kapacitással az igények kielégítésére. Egyszerűen nem képesek annyi DRAM-ot, flash memóriát gyártani, amennyi kellene.

A Dataquest elemzője, Jim Handy szerint a jelenleg tapasztalható többlet hamar eltűnik a piacról. "A DRAM árát komplex folyamatok alakítják. A memória árak valószínűleg hamarosan újra megugranak, vagy legalább is emelkedni fognak a negyedik negyedévben, mert ilyenkor rendszerint nagyobb az igény ezekre a termékekre." - mondta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!