MTI

Megtévesztő emailekkel csalt ki több millió forintot egy veszprémi nő

Bűnsegédként elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy nő ellen, aki jogtalanul szerzett pénzt amerikai gazdasági társaságoktól a cégek elektronikus levelezési rendszeréhez hozzáférve - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A 22 éves vádlott kameruni élettársával 2015 januárjában kft.-t alapított, és annak nevében bankszámlákat nyitott. A vádirat alapján két amerikai gazdasági társaság elektronikus levelezéséhez hozzáférve a cégek üzleti partnerének adták ki magukat úgy, hogy a ténylegeshez hasonló e-mail-címről küldtek hamis számlát, illetve levelet a sértetteknek. Az ügy atlantai székhelyű sértettjének 2015 júliusában hamis számlát küldtek a vádlott cégének bankszámlaszámával, melyre a társaság több mint 28 ezer dollárt utalt. A mintegy 7 millió 750 ezer forintból a vádlott élettársa gépkocsit vásárolt, a pénz jelentős részét pedig felélték.

Az ügy másik, Kentucky államban működő sértettje az egyik kínai gazdasági partnere felé fennálló tartozását illetően kapott megtévesztő e-mailt, melyben a vádlott a cég nevében a tartozást követelte. Az amerikai társaság ezek után mintegy 17 millió forintot utalt a vádlott cégének bankszámlájára, ezt az összeget 2016 májusában a nyomozóhatóság lefoglalta - tájékoztatott a főügyészség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!