MTI

A Twitter nem szünteti meg vezető politikusok fiókjait

A Twitter vezetősége közleményben erősítette meg ismét, hogy nem szünteti meg a világ vezető politikusainak Twitter-fiókjait.

A San Franciscó-i székhelyű médiavállalat azzal érvelt, hogy a világ vezető politikusainak, mint például Donald Trump amerikai elnöknek, "speciális státuszuk" van a közösségi médiában. Közleményével a cég lényegében azokat a felhasználókat utasította vissza, akik Donald Trump Twitter-fiókjának megszüntetésére szólítottak fel, immár nem először. "A világ vezetőinek kizárása vagy vitatott bejegyzéseik eltávolítása fontos információkat zárna el, amelyeket pedig az embereknek látniuk kellene és vitatkozniuk is róluk" - fogalmazott vállalati honlapján a kaliforniai cég.

A Twitter már szeptemberben közölte: a többi között a "hírérték" és a "közérdeklődésre számot tartó tartalom" alapján dönt arról, hogy töröl-e egyes bejegyzéseket, vagy megszüntet-e egyes fiókokat. Donald Trump Twitter-bejegyzéseiről régóta vitáznak az elnökkel nem rokonszenvezők. A legutóbb kedden robbant ki ismét kisebb vita, amikor Trump arról tett közzé bejegyzéseket, hogy neki "sokkal nagyobb" és "sokkal erőteljesebb" a nukleáris fegyverek beindítására utasítást adó nyomógombja, mint Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek. Bírálói ezúttal azt vetették az elnök szemére, hogy bejegyzésével veszélybe sodorta a világot és egyúttal megsértette a Twitter szabályzatát, amely tiltja az erőszakkal történő fenyegetést.

Néhány Twitter-felhasználó tüntetett is a cég San Franciscóban lévő székháza előtt. A cég a vállalati blogjában reagált a tiltakozásra, leszögezve, hogy még ha a világ egyes vezető politikusainak Twitter-fiókjait meg is szüntetné, a szóban forgó politikusokat ezzel nem lehetne elhallgattatni. "Keményen dolgozunk azon, hogy a közjót szem előtt tartva elfogulatlanok maradjunk" - fogalmazott a szerdai blogbejegyzésben a közösségi platform-üzemeltető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #1
    Gyakorlatilag azzal hogy penzt keresek eroszakot propogalok, mindegy mit teszek, hiszen valakinek az szemet fog szurni, irigy lesz, es valoszinu valamilyen formaban valakinek kart okozok ami eroszakos viselkedest valthat ki...Magyaran szolva olyan nincs, hogy nem eroszakos sajnos...ezt remelem tudjak a kedves tuntetok, hiszen maguk is eroszakot alkalmaznak, nezetuk kenyszeritesevel...

    Black Mirror 4. evad....Filter on