Gyurkity Péter

Még nagyobb iPhone jön jövőre

Ismét három készüléket mutatnának be, ebből kettő érkezik OLED-panellel.

Bár az Apple idei telefonjai csak nemrég kezdték el piaci pályafutásukat, az iPhone X esetében pedig csak nagyon rövid idő állt eddig rendelkezésre a forgalom felmérésére, máris elkezdtek szivárogni a hírek a jövőre esedékes generáció tagjairól. Ennek révén több érdekes részlet is kiderült.

A Nomura elemzői cég saját forrásaira hivatkozva számolt be arról, hogy 2018-ban ismét egyszerre három eltérő okostelefonra számíthatunk, ezek közül azonban 2 már OLED-érintőképernyőt kapna, míg egyedül a harmadik változat maradna az LCD-technológiánál. Ez utóbbi egy valamivel szerényebb, jó eséllyel középkategóriásként jellemezhető megoldás lenne, ám a fizikai méret a jelek szerint mindenhol megugrik. Az LCD-változat esetében szintén nem lesz már előlapi káva, itt befut a Face ID, viszont a hátoldalon csak egy kamera kapna helyet, a Force Touch pedig hiányozna a listáról. Az ár 650 és 900 dollár között lenne, ami nyilván nem ideális.

A másik két telefon egyike 5,8 hüvelykes kijelzőt kapna, a legnagyobb példány esetében pedig már 6,5 hüvelykre nőne a fizikai méret, ami itt dual-SIM opcióval társulna. Ahogy az a korábbi értesülésekben szintén megjelent, a hátoldali TrueDepth-kamera alkalmazása (megjelenése) 2019-re csúszik át, ennek révén az Apple később tovább erősítheti majd saját pozícióját az AR-szegmensben, kifejezetten a kiterjesztett valóságot támogató alkalmazásokra építve, ez azonban jövőre még nem valósul meg. Az olcsóbb típust egyébként a Pegatron (és talán a Wriston) gyártaná, míg a drágább példányokat a Foxconn biztosítaná – ez a cég jelenleg az egyetlen, amely az iPhone X gyártására is berendezkedett.

2018 második feléig természetesen még sok minden megváltozhat, a főbb vonalak azonban már most jól kirajzolódnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #10
    Erősen visszafogott órajelen ketyegő cpu-ra gondoltam, vastagabb házban, mint a mai telefonok. Negyed akkora felbontású OLED képernyőt kellene csak meghajtania.

    Meg is nézem, hogyan működik ez a Kínában összerakós dolog.
  • zola2000 #9
    Itt most alapvető probléma, hogy 3 collon negyed akkora akkumulátor fér el mint 6 collon ami a cpuban a csúcshardvert kizárja.

    persze attól még lehetne benne pl csúcs kamera, jó anyagösszerakás ... rakd fel az ötletedet a kickstarterre.
  • Glutamin #8
    Dual sim-es iPhone. Juheee! Abból veszek végre.
  • M2 #7
    Megértem az igényedet, de miért csak te vagy kiszolgálva?

    Miért nincs 3,5 colos kijelzővel, mai technikai szinten összerakott okosteló? Tényleg csak én látok itt piaci rést?
  • CairoJack #6
    Nekem meg 4,5 lenne az ideális, de olyat senki sem gyárt csúcs hardverrel.
  • igazamvanvagyig #5
    Persze a túl nagy méretűt én sem szeretem de kis kávával (iphone x)mint pl lg v30 nem is olyan nagy a telo
  • igazamvanvagyig #4
    Nekem meg 6 inch-esnél nem tudnak kisebbet eladni:)
  • cateran #3
    Hat ja,, a Shinkansen gazdasagelenkito hatasa ilyen szempontbol nagyon durva. Nagy sebesseg megfejelve brutalis pontossaggal....1 magyar szamara tiszta sc-fi....
  • Cat #2
    Fokozatosan Ázsia válik a legnagyobb piaccá, ott pedig a nagyobb példányok mennek, mert sokaknak egyszerűen nincs is hagyományos számítógépük. Ülnek a metrón/buszon, nyomogatják, zenét, hallgatnak, videót néznek, ennél pedig a nagyobb a jobb (nem úgy, mint telefonálásnál). Budapesten is így van, de itthon max. félórás ingázásnál nem számít, míg pl. Tokióban simán utaznak reggel másfél órát a munkahelyre, és este haza. És milliókról van szó, akik ráadásul nagyon jól keresnek.
  • M2 #1
    Leszarom. Nekem az SE-nél nagyobb telefont nem fognak tudni eladni...