Gyurkity Péter

Nem enyhül a Samsung-özön

Jönnek a további verziók, kapható lesz összecsukható változat éppúgy, mint az A-sorozat frissített példányai.

Megszokhattuk, hogy a Samsung minden kategóriában igyekszik minél több eltérő (olykor nem túl különböző) okostelefonokat piacra dobni, hogy a teljes piacot lefedje. A napokban az új csúcskategóriás fejlesztésekről olvashattunk, ezeket pedig rövid időn belül követték az újabb hírek. Az egyik ilyen új jövevény a Galaxy J5 Prime 2018-as változata, amelyet az amerikai szabályozó hivatal már jóvá is hagyott. A telefon nem sokban különbözik az idei példánytól, a kijelző 4,8 hüvelykes, ehhez 3 GB RAM, 32 GB-os tároló, egy 12 és egy 8 megapixeles kamera, valamint a négymagos Exynos 7570 chip csatlakozik. Az akkumulátor nem cserélhető, ennek méretéről viszont még nincs hír, míg a szoftveres oldalon az Android Nougat lesz majd elérhető, amely talán a 8.0 Oreo verzióra frissülhet hamarosan.


A Galaxy A-sorozat 2018-as frissítéseiről egyszerre három beszámoló is megjelent, ezekben három eltérő telefonról olvashatunk. A Galaxy A5 (2018) például egy render formájában jelenik meg előttünk, mint ahogy a Galaxy A7 (2018) is ilyen felvétel formájában bukkant fel a világhálón, bár ez utóbbiról időközben egy benchmark-eredmény is napvilágot látott. A méret az egyetlen nagy eltérés, míg az Infinity Display megtalálható mindkét példányon, a maga vékony kávájával. Az új A7 várhatóan a 14 nanométeres Exynos 7885 chipet, valamint 6 GB memóriát kínál majd, de nyilván ettől még marad a középkategóriában.

Ami a Galaxy A8 típust illeti, itt már szinte teljesen eltüntetik az előlapi keretet, bár azért egy iker-kamerának helyet szorítottak – az ujjlenyomat-olvasó várhatóan a hátoldalra kerül, de itt az elkövetkező hetekben további részletek jelenhetnek majd meg.

Megjelent a cég legfrissebb összecsukható megoldása is, ami viszont egy meglévő sorozat tagjaként bukkant fel. Korábban már hírt adtunk a W2017 típus debütálásáról, vagyis a kifejezetten csúcskategóriás hardverrel ellátott, ám összecsukható formában megjelenő okostelefonok nem számítanak újdonságnak a cég háza táján. Most (elsőként a kínai piacon) bemutatták ennek új változatát, amely a Samsung W2018 néven vált elérhetővé, egyelőre a cég kínai illetőségű hivatalos oldalán. Ebből kiderül, hogy a hardverrel ezúttal sem spóroltak, hiszen itt egészen pontosan két 4,2 hüvelykes kijelzőt helyeztek el a készüléken (egyet belül, a másikat pedig a kihajtható rész külsején) amelyek az 1080p felbontást támogatják, mégpedig a Snapdragon 835 chip, 6 GB RAM és egy 64 GB-os belső tároló kíséretében.


Külön említést érdemel a 12 megapixeles „hátoldali” f/1.5-kamera, amely ez utóbbi adata révén egyben csúcstartó is, hiszen itt korábban az LG V30 típuson alkalmazott modul tartotta a rekordot az f/1.6-os rekeszértékkel. A Samsung elmondása szerint itt egy különleges szoftveres megoldás révén ez egészen pontosan f/1.5 és f/2.5 között változik majd (automatikus módon), vagyis még jobb minőségű, az adott fényviszonyokhoz sokkal jobban alkalmazkodó képekre számíthatunk. A szoftveres oldalon az Android 7.1.1 Nougat dolgozik a Samsung Experience UI társaságában, ez viszont jövőre az Oreo verzióra frissül majd.

A megjelenés időpontjáról még nem beszéltek, itt azonban valószínűleg továbbra is az ázsiai régióra koncentrálnak majd, ugyanis arra számítanak, hogy ez a kivitel elsősorban itt lesz népszerű – az ár viszont a pletykák szerint 2000 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #9
  "A tettek és a cselekvés az más kérdés, ott minden mehet."
  Erre gondoltam, csak a te korábbi szóhasználatoddal válaszoltam.
 • M2 #8
  "Mindenért kell verni a tamtamot."

  NEM! Ha minden kis szarért vered a tamtamot, abból zaj lesz és az eredmény rosszabb, mint ha semmiért sem vernéd. (tipikus sötétzöld fail)
  A tettek és a cselekvés az más kérdés, ott minden mehet.
 • wraithLord #7
  Nekem nem úgy tűnik. (Nem magamból indulok ki, hanem a környezetemből).

  Mindenért kell verni a tamtamot. Ez is olyan szöveg, hogy amíg a nagy csúnya cégek nem csinálnak semmit a környezetért, addig én sem. De mindegy, nem ide tartozik.
 • M2 #6
  Talán azért kell bele annyi memória, mert hatszor többször és hatszor több dologra használják az emberek a telefonjukat, mint a laptopjukat. Az Android meg szereti memóriában tartani a háttérben futó alkalmazásokat (így a felhasználónak is gyorsabb a rendszer, mellesleg).

  Talán előbb a bolti zacskók miatt kellene verni a tamtamot, a memóriagyártás a 265387-dik a sorban.
 • wraithLord #5
  Ahogy mondani szokták, sok kicsi sokra megy... De hogy ez mennyire "kicsi" úgy alleszusammen, azt nem tudom... :D

  Amúgy tényleg, a pöcsnek kell egy telefonba annyi memória, mint egy átlagos laptopba, mikor az emberek még a laptopjukat sem használják ki olyan mértékben, hogy indokolt legyen bele annyi memória. Ez is olyan, mint a megapixelezés volt régen. De az csak parasztvakítás volt, ez pazarlás is.
 • takysoft #4
  6GB ram nem kimondottan sok.
  Az én telefonomben 8GB van. (igaz negyedannyiba került, mint ez a samsung)

  A föld erőforrásait nem a RAM gyártás veszélyezteti szerintem. :D
 • rajdi #3
  Nekem már van! Egy Kinder tojásban találtam... ;)
 • superxepi #2
  500000 Ft - ért nem is drága, lehet,hogy rögtön hármat is rendelek !!!
 • tom_pika #1
  6GB RAM...

  Fizess felhasználó! Még nem fizettél eleget! Sose legyél elégedett azzal amid van, a Föld erőforrásai még nincsenek 100%-ra terhelve!