Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Vivo V7

A szeptemberben elrajtolt nagyobbik testvért egy újabb készülék követi a sorban.

A kínai gyártó még szeptember folyamán rántotta le a leplet a Vivo V7+ okostelefonról, amely meglehetősen kellemes hardverre támaszkodhatott, hiszen egy többnyire csúcskategóriás megoldásról volt szó. Most ennek némileg egyszerűsített változatát mutatták be a nagyközönség előtt.

A hivatalos oldalon már szintén megtalálható a Vivo V7, amely ugyanazon felbontással (1440 x 720 pixel), jelenik meg, ám a kijelző mérete itt 5,99 helyett már csak 5,7 hüvelyk – tehát még mindig meglehetősen nagy méretről beszélhetünk. A képátló marad a 18:9, vagyis ők is követik a jelenlegi divatot, míg a teljesítményről a jóval visszafogottabb Snapdragon 450 chip, 4 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, valamint egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni. A microSD révén bővítésre is lehetőségünk lesz, iker-kamerát azonban hiába keresünk a készüléken, erről itt le kell mondanunk.

A hátoldalon ugyanis egy 16 megapixeles f/2.0 kamera kapott helyet, az előlapon azonban érdekes módon egy ennél is jobb, 24 megapixeles szenzort helyeztek el, ami nyilván a szelfik egyre nagyobb jelentőségére utal. Ez utóbbi az arcfelismerésre építő VivoFace Access funkciót is támogatja, de a hátoldalon az ujjlenyomat-olvasó is megtalálható. Operációs rendszerként az Android 7.1 Nougat fut a készüléken, ez a Funtouch 3.2 kezelőfelülettel egészül majd ki, hogy még véletlenül se kelljen az alap androidos élményre hagyatkoznunk.

A megjelenésre hamarosan globális szinten is sor kerül, a telefon fekete és arany színben lesz elérhető, 300 dollár körüli áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!