Gyurkity Péter

Iker-kamerával jön a Nokia 9

A Nokia 2 pedig rövid időre egy forgalmazó kínálatában is felbukkant.

Nemrég számoltunk be a hírről, miszerint a HMD Global újabb három okostelefonnal készül, a Nokia 7 azonban nem sokkal később már be is mutatkozott a nagyközönség előtt. Most a másik két változatról futottak be újabb érdekes részletek.

A kínai Baidu közösségi portálon bukkant fel egy nem túl méretes kép, amelyen már a Nokia 9 hátoldala látható, a korábban is emlegetett iker-kamerával, valamint a közvetlenül ez alatt elhelyezett ujjlenyomat-olvasóval. Amennyiben a fotó valóban a Nokia 9 típust mutatja meg nekünk, a megjelenés szintén nem lehet már nagyon messze, bár más források szerint erre csak valamikor a jövő év elején kerítenének sort. A telefon egyébként 5,5 hüvelykes AMOLED-kijelzővel, Quad HD felbontással, 18:9-es képátlóval, valamint az Android 8.0 Oreo verzióval jelenne meg, más hírek szerint 750 euró körüli áron.

A cég egy kifejezetten olcsó készüléket is piacra dobna, szintén az elkövetkező hónapokban. A Nokia 2 a jelek szerint Oroszországban már megkapta az ehhez szükséges engedélyeket, a hivatalos megjelenés pedig akár a következő hónapban elérkezhet, bár erről a cég még nem nyilatkozott. Szinte ezzel egy időben azonban egy amerikai forgalmazó oldalán rövid időre meg is jelent az okostelefon, mégpedig 99 dolláros, nagyon kedvező áron, dual-SIM kivitelben, fekete és fehér színben. Ez nyilván a szerény hardvernek lesz köszönhető, hiszen itt a Snapdragon 212 chip, 1 GB memória, egy 4,5 hüvelykes kijelző, valamint az Android 7 Nougat szerepel a listán.

A fentiek azonban egy kereken 4000 mAh-s akkumulátorra támaszkodnak majd, vagyis az üzemidővel nem lesznek különösebb gondok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!