Berta Sándor

Pi-Top - notebook Raspberry Pi alapokon

Két brit fejlesztő a népszerű miniatűr számítógép köré épített egy laptopot, amelyet most módosítottak.

Az első generációs Pi-Top nem volt egyszerűen kezelhető, az új ház azonban elegánsabb lett és a gép szereléséhez már nincs szükség szerszámokra, elegendő csupán a billentyűzetet előretolni. A klaviatúra alatt található a Raspberry Pi 3, amely a notebook fő egysége és amely három USB-portot, valamint az Ethernet-portot biztosít. A Full HD LCD-kijelző 14 hüvelykes.

A felhasználók beszerezhetik az Investors Kit nevű csomagot is, amelynek része több LED, egy mikrofon és egy mozgásérzékelő. Ezek mind a Raspberry Pi 3-hoz csatlakoztathatók. A készülékhez saját operációs rendszer, számos alkalmazás, továbbá előre elkészített robotikai, zenei és játékprogramozási modul jár. A teljes rendszer 285, illetve 320 dollárba kerül és az ár tartalmazza a Raspberry Pi 3 számítógépet is.


A termék fő egysége az 1,2 GHz órajelű, négymagos ARM Cortex A-53P és a Videocore IV 3D grafikus chip. Az USB- és az Ethernet-portok mellett van HDMI-kimenet, 802.11 B/G/N szabványú WLAN- és Bluetooth 4.1-támogatás, 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, kamera- és kijelzőinterfész, továbbá MicroSD-bővítőhely. A maximális üzemidő 6-8 óra. A töltő mellett egy 8 gigabájtos, Class 10-es SD-memóriakártya is a csomag része, az utóbbira került a Pi-Top OS.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #2
    Lál... ennyiért Ci3-as laptopot veszek, de a Ci5-re is esélyem van. Használt lesz ugyan, de garral.

    Ha pedig újra vágyok ennyi pénzből, akkor 2 GHz feletti Pentium procis 15.6"-os, 500GB HDD-vel szerelt gépet veszek 2 év garral. Bicsplz.
  • kvp #1
    Ar ertek aranyban elmarad a gyari megoldasoktol, de a barkacsolhatosag miatt lehet hogy van akinek megeri.