MTI

Be fogják tiltani Oroszországban a bitcoint

Az orosz pénzügyi tárca és a központi bank az év végéig kidolgozza a kriptodeviza-forgalmat szabályozó törvény alaptervezetét - jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter.

Arról, hogy az orosz államnak szabályoznia kell a kriptodevizák kibocsátását és forgalmát, egy Vlagyimir Putyin orosz elnök vezetésével, Szocsiban megtartott magas szintű szaktanácskozás döntött. Putyin a fórumon támogatta a kriptodeviza-forgalom szabályozását, de egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy a virtuális fizetőeszközök megnehezítik a beazonosítást és a pénzmosás elleni küzdelmet, és semmi sem szavatolja azok értékét. Elvira Nabiullina, a központi bank vezetője elnöke Szocsiban közölte, hogy Oroszországban be fogják tiltani a bitcoint és más kriptodevizát magánszemélyeknek forgalmazó weboldalakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    A facebook részvénye az pénz ?

    MMO valuta? :D

    egyre viccesebb

  • Inquisitor #1
    Sok sikert a decentralizált kriptopénz "betiltásához". Gondolom ha a bitek a kábelben megállnak az orosz határon, akkor már nyert ügyük van. Mondjuk ez a kínai tiltásra is érvényes. Nem mint ha pénzmosáshoz ne állhatnának át 1 perc alatt valamelyik MMO valutára.